Σοκ και δέος προκαλούν οι πρόσφατες επιθέσεις ενός 36χρονου Νιγηριανού μετανάστη στην πόλη της Καρλσρούης, στη Γερμανία, ο οποίος μέσα σε διάστημα 18 ωρών τραυμάτισε σοβαρά τρεις αστυνομικούς και προκάλεσε πανικό στην τοπική κοινωνία. Παρά την επικινδυνότητα των πράξεών του, ο άνδρας παραμένει ελεύθερος, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Πρώτη Επίθεση: Άρπαξε 9χρονο Αγόρι και Επιτέθηκε σε Αστυνομικούς

Την Παρασκευή στις 12:45, ο Νιγηριανός άρπαξε ένα 9χρονο αγόρι στον κεντρικό σταθμό της Καρλσρούης. Η αστυνομία επενέβη άμεσα για να σώσει το παιδί, αλλά ο δράστης αντιστάθηκε σθεναρά, δαγκώνοντας έναν αστυνομικό και τραυματίζοντας άλλους τρεις κατά τη διάρκεια της συμπλοκής. Οι αστυνομικοί υπέστησαν εκδορές, αλλά κατάφεραν να αποτρέψουν την απαγωγή.

Δεύτερη Επίθεση: Μαχαίρωσε Αστυνομικούς σε Νυχτερινό Τρένο

Μόλις 13 ώρες αργότερα, ο ίδιος άνδρας επιχείρησε να ταξιδέψει χωρίς εισιτήριο σε νυχτερινό τρένο. Όταν οι αστυνομικοί τον σταμάτησαν, η κατάσταση γρήγορα κλιμακώθηκε. Ο Νιγηριανός έβγαλε ένα μαχαίρι και επιτέθηκε επανειλημμένα στους αστυνομικούς, τραυματίζοντας έναν στο κεφάλι και το χέρι, και έναν άλλο στο πόδι. Και οι δύο αστυνομικοί διακομίστηκαν στο νοσοκομείο και βρίσκονται εκτός υπηρεσίας κατά την ανάρρωσή τους.

Τρίτη Επίθεση: Επέστρεψε στο Τρένο και Επιτέθηκε Ξανά

Παρά τις σοβαρές επιθέσεις, ο εισαγγελέας αποφάσισε να αφήσει ελεύθερο τον δράστη. Το Σάββατο στις 7 το πρωί, ο Νιγηριανός επανεμφανίστηκε χωρίς εισιτήριο σε τρένο και επιτέθηκε ξανά σε ομοσπονδιακό αστυνομικό όταν τον σταμάτησαν για έλεγχο. Ο άνδρας πιάστηκε από το χέρι του αστυνομικού και χρειάστηκε να προσαχθεί στο έδαφος για να συλληφθεί προσωρινά.

Ο άνδρας απλώς αφέθηκε ελεύθερος από εισαγγελέα, ακόμη και αφού οι αστυνομικοί υπέβαλαν αίτηση για ένταλμα σύλληψης δύο φορές. Και τα δύο αιτήματα απορρίφθηκαν για άγνωστους λόγους. Οι προσπάθειες της εφημερίδας Bild να προσεγγίσει τον εισαγγελέα για να εξηγήσει γιατί ο άνδρας δεν τέθηκε υπό κράτηση και δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες απέτυχαν.

Ο άνδρας παραμένει στους δρόμους παρά την εγκληματικότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες της BILD, οι ομοσπονδιακοί αστυνομικοί στην Καρλσρούη ενημέρωσαν τους ανωτέρους τους. Τώρα ελπίζουν ότι άλλος εισαγγελέας θα αναλάβει την υπόθεση τη Δευτέρα.

Μετά από ένα αυξανόμενο κύμα επιθέσεων με μαχαίρι σε όλη τη Γερμανία από μετανάστες, ένας Νιγηριανός μετανάστης προστέθηκε στον αυξανόμενο αριθμό των θυμάτων, αυτή τη φορά μαχαιρώνοντας τρεις αστυνομικούς σε 16 ώρες στην πόλη της Καρλσρούης.

Ο 36χρονος Νιγηριανός εξακολουθεί να είναι ελεύθερος μετά από τρεις διαφορετικές επιθέσεις, με στόχο διάφορους αξιωματικούς σε διάστημα 18 ωρών. Παρά τα σοβαρά εγκλήματα, ο άνδρας εξακολουθεί να είναι ελεύθερος.

Την Παρασκευή, στις 12:45, ο άνδρας άρπαξε ένα 9χρονο αγόρι στον κεντρικό σταθμό της Καρλσρούης στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της Γερμανίας. Η αστυνομία επενέβη για να σώσει το αγόρι και ο Αφρικανός δάγκωσε έναν από τους αστυνομικούς, ενώ τρεις αστυνομικοί υπέστησαν εκδορές κατά τη διάρκεια της συμπλοκής.

Στη συνέχεια, 13 ώρες αργότερα, ο ίδιος άνδρας θέλησε να ταξιδέψει χωρίς εισιτήριο και μπήκε σε νυχτερινό τρένο στη 1:50 π.μ. Όταν αστυνομικοί τον αντιμετώπισαν για την παράνομη δράση του, η κατάσταση γρήγορα κλιμακώθηκε.

«Ο άνδρας προέβαλε αρκετή αντίσταση και μαχαίρωσε επανειλημμένα τους αστυνομικούς από πίσω με τη λεπίδα ενός μαχαιριού», είπε μια εκπρόσωπος της αστυνομίας. Ένας από τους αστυνομικούς μαχαιρώθηκε στο κεφάλι, το χέρι και το χέρι, ενώ ένας άλλος αστυνομικός δέχθηκε κομμένη στο πόδι. Και οι δύο αστυνομικοί διακομίστηκαν στο νοσοκομείο και δεν μπορούν να εργαστούν όσο αναρρώνουν από τα τραύματά τους.

Παρά τις προσπάθειες να κατηγορηθεί ο άνδρας, ο εισαγγελέας άφησε ελεύθερο τον Νιγηριανό.

Αμέσως επέστρεψε στο τρένο χωρίς να αγοράσει εισιτήριο και το Σάββατο στις 7 το πρωί, μια εκπρόσωπος της αστυνομίας περιέγραψε πώς επιτέθηκε για άλλη μια φορά σε έναν ομοσπονδιακό αστυνομικό όταν τον σταμάτησαν.

«Κατά τον αστυνομικό έλεγχο, ο 36χρονος επιτέθηκε ξαφνικά σε έναν ομοσπονδιακό αστυνομικό, πιάνοντάς τον από το χέρι. Ο ύποπτος προσήχθη στο έδαφος και συνελήφθη προσωρινά».

Βερολίνο Γερμανία 7 Ιουνίου 2024: Η γερμανική αστυνομική ένωση οργάνωσε μια σιωπηλή πορεία για τον αστυνομικό Rouven Laur, ο οποίος σκοτώθηκε σε επίθεση στο Mannheim

Ο άνδρας απλώς αφέθηκε ελεύθερος από εισαγγελέα, ακόμη και αφού οι αστυνομικοί υπέβαλαν αίτηση για ένταλμα σύλληψης δύο φορές. Και τα δύο αιτήματα απορρίφθηκαν για άγνωστους λόγους. Οι προσπάθειες της εφημερίδας Bild να προσεγγίσει τον εισαγγελέα για να εξηγήσει γιατί ο άνδρας δεν τέθηκε υπό κράτηση και δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες απέτυχαν.

Ο άνδρας παραμένει στους δρόμους παρά την εγκληματικότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες της BILD, οι ομοσπονδιακοί αστυνομικοί στην Καρλσρούη ενημέρωσαν τους ανωτέρους τους. Τώρα ελπίζουν ότι άλλος εισαγγελέας θα αναλάβει την υπόθεση τη Δευτέρα.

Οι αξιωματικοί γίνονται όλο και περισσότερο θύματα επιθέσεων με μαχαίρι που διαπράττουν μετανάστες. Η επίθεση έρχεται μετά από ένα κύμα επιθέσεων με μαχαίρι στη Γερμανία και βίαια επεισόδια στα οποία εμπλέκονται αλλοδαποί, με την πιο προεξέχουσα περίπτωση να αφορά έναν Αφγανό  Ισλαμιστή  επιτιθέμενο με μαχαίρι που κατάφερε να μαχαιρώσει μέχρι θανάτου έναν Γερμανό αστυνομικό στο Mannheim . Ο γνωστός ισλαμιστής ζούσε παράνομα στη Γερμανία για οκτώ χρόνια, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Λίγο μετά από εκείνη την επίθεση, η κυβερνώσα αριστερή φιλελεύθερη κυβέρνηση της Γερμανίας έδειξε ότι θέλει να φέρει περισσότερους μετανάστες από τη Συρία και το Αφγανιστάν σε μια σύνοδο κορυφής για τη μετανάστευση.

Λίγες μέρες αργότερα, ένας Αφγανός μετανάστης επιτέθηκε σε αστυνομικούς με μακρόστενο όπλο σε στάση λεωφορείου στο Mecklenburg-Vorpommern.

Στις 30 Ιουνίου, ένας Ιρανός μετανάστης μαχαίρωσε έναν εκπαιδευόμενο αστυνομικό στο Lauf an der Pegnitz, ο οποίος σώθηκε από το προστατευτικό του γιλέκο.

Οι αξιωματικοί γίνονται όλο και περισσότερο θύματα επιθέσεων με μαχαίρι που διαπράττουν μετανάστες. Η επίθεση έρχεται μετά από ένα κύμα επιθέσεων με μαχαίρι στη Γερμανία και βίαια επεισόδια στα οποία εμπλέκονται αλλοδαποί, με την πιο προεξέχουσα περίπτωση να αφορά έναν Αφγανό Ισλαμιστή  επιτιθέμενο με μαχαίρι που κατάφερε να μαχαιρώσει μέχρι θανάτου έναν Γερμανό αστυνομικό στο Mannheim . Ο γνωστός ισλαμιστής ζούσε παράνομα στη Γερμανία για οκτώ χρόνια, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Οι επαναλαμβανόμενες επιθέσεις και η απόφαση του εισαγγελέα να αφήσει ελεύθερο τον δράστη προκαλούν ερωτήματα και ανησυχία στην τοπική κοινωνία και ευρύτερα στη Γερμανία. Οι κάτοικοι εκφράζουν φόβο για την ασφάλεια τους, ενώ οι αρχές δέχονται κριτική για την αδυναμία τους να διαχειριστούν την κατάσταση αποτελεσματικά.

Η υπόθεση αυτή αναδεικνύει την ανάγκη για μια πιο αποφασιστική και αυστηρή προσέγγιση στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, ιδιαίτερα όταν αυτή προέρχεται από μετανάστες που επιδεικνύουν βίαιη συμπεριφορά. Η κοινωνία απαιτεί δικαιοσύνη και προστασία, και οι αρχές οφείλουν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες αυτές με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα.

 
Top