Το μεσημέρι της Δευτέρας, η αγγλική αστυνομία ειδοποιήθηκε για επίθεση με μαχαίρι στο Σάουθπορτ, βόρεια του Λίβερπουλ. Οκτώ άτομα έχουν μαχαιρωθεί, μεταξύ των οποίων και παιδιά. Δύο παιδιά φέρεται να πέθαναν από τα τραύματα.

Ήταν λίγο πριν τις 12:00 τοπική ώρα που η αστυνομία ειδοποιήθηκε ότι ένας δράστης με μαχαίρι είχε επιτεθεί σε πολλά άτομα σε μια χορευτική εκδήλωση εμπνευσμένη από την Taylor Swift. Στα βρετανικά ΜΜΕ το πλήθος περιγράφεται ως παιδικό κλαμπ.

Ένοπλοι αστυνομικοί έσπευσαν έξω και βρήκαν αρκετούς τραυματίες στο σημείο. Ο δράστης συνελήφθη και συνολικά 13 ασθενοφόρα εργάστηκαν για τη μεταφορά των θυμάτων στο νοσοκομείο. Βρετανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι δύο παιδιά πέθαναν από τα τραύματα από μαχαίρι.

Ο αυτόπτης μάρτυρας Bare Varathan, 35, είπε στην The Telegraph ότι ο δράστης επιτέθηκε σε δεκάχρονα παιδιά. Επιπλέον, είδε περίπου επτά με δέκα παιδιά να αιμορραγούν.

Κλειδώστε τις πόρτες και τα παράθυρα

Σύμφωνα με την εφημερίδα Liverpool Echo , η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος για το κοινό. Κάτοικοι στην περιοχή είπαν στην εφημερίδα ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διέδιδαν εκκλήσεις να κλειδώσουν πόρτες και παράθυρα επειδή ένας άνδρας έτρεχε τριγύρω μαχαιρώνοντας ανθρώπους.

- Διαδόθηκαν μηνύματα που έλεγαν να κλειδώσετε τις πόρτες και τα παράθυρά σας. Ήμασταν όλοι τρομοκρατημένοι, λέει κάτοικος στην εφημερίδα.

Οκτώ άτομα, μεταξύ των οποίων και παιδιά, μαχαιρώθηκαν σε επίθεση στο Σάουθπορτ του Λίβερπουλ. Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα και πήρε ένα μαχαίρι. Πόσα ακόμα από αυτά πρέπει να πάρουμε;

Εικόνα
989
Απάντηση

Αστυνομία: Καμία τρομοκρατική ενέργεια

Η αγγλική αστυνομία ανακοινώνει ότι συνελήφθη ένας 17χρονος δράστης. Επιπλέον, το περιστατικό δεν αντιμετωπίζεται επί του παρόντος ως τρομοκρατική ενέργεια.


 
Top