Η Ρωσία έχει εισέλθει στην τελική φάση ανάπτυξης ενός αριθμού συστημάτων κρούσης και προειδοποιεί για αμοιβαία μέτρα για την ανάπτυξη αμερικανικών πυραύλων σε όλο τον κόσμο, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στον εορτασμό της Ημέρας του Ρωσικού Στόλου στην Αγία Πετρούπολη .

«Σήμερα, η ανάπτυξη πολλών τέτοιων συστημάτων βρίσκεται στο τελικό στάδιο. Θα λάβουμε αμοιβαία μέτρα για να τους φιλοξενήσουμε, λαμβάνοντας υπόψη τις ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και των δορυφόρων τους στην Ευρώπη και σε άλλες περιοχές του κόσμου», είπε ο Πούτιν.

Πρόσθεσε ότι στον ρωσικό στόλο προστίθενται συνεχώς σύγχρονα όπλα και τόνισε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να εξοπλίζει τον στόλο με υπερηχητικά συστήματα.

«Θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε τον εξοπλισμό των ναυτικών και υποβρυχίων δυνάμεων, τη ναυτική αεροπορία, τον εξοπλισμό των πλοίων με εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας νέας γενιάς και υπερηχητικά πυραυλικά συστήματα», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Πούτιν ανακοίνωσε ότι σε περίπτωση εμφάνισης αμερικανικών πυραύλων στη Γερμανία, η Ρωσία θα θεωρηθεί ότι εξαιρείται από το μορατόριουμ για την εγκατάσταση πυραύλων μεσαίου και μικρού βεληνεκούς.

Ο Πούτιν επέστησε την προσοχή στις δηλώσεις της αμερικανικής κυβέρνησης και της γερμανικής κυβέρνησης σχετικά με σχέδια εγκατάστασης αμερικανικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς υψηλής ακρίβειας στο έδαφος της Γερμανίας από το 2026 .

Συνέκρινε δηλώσεις για σχέδια εγκατάστασης όπλων ακριβείας στη Γερμανία με την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.

«Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες εφαρμόσουν τέτοια σχέδια, θα θεωρήσουμε τους εαυτούς μας απαλλαγμένους από το μονομερές μορατόριουμ για την εγκατάσταση συστημάτων κρούσης μεσαίας και μικρής εμβέλειας, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των δυνατοτήτων των παράκτιων δυνάμεων του Πολεμικού μας Ναυτικού», τόνισε ο Πούτιν.

Όπως ανέφερε, σημαντικές ρωσικές κρατικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις, διοικητικά και βιομηχανικά κέντρα και αμυντικές υποδομές θα βρίσκονται εντός εμβέλειας των αμερικανικών πυραύλων, ενώ ο χρόνος πτήσης προς στόχους στο ρωσικό έδαφος θα είναι μικρότερος, περίπου 10 λεπτά , και ταυτόχρονα θα είναι στο μέλλον αυτά μπορεί να είναι εξοπλισμένα με πυρηνικές κεφαλές.

Ο Πούτιν ανέφερε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να αναπτύσσει συστήματα αναγνώρισης, επιτήρησης και αεράμυνας στα κοντινά και μακρινά σύνορα.

«Όλα αυτά είναι εξαιρετικά απαραίτητα για τη λειτουργία των σύγχρονων πλοίων και όπλων που αναπληρώνουν συνεχώς τον στόλο μας. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες κρύβουν εντάσεις λόγω των πτήσεων της ρωσικής στρατηγικής αεροπορίας, παρόλο που ανέκαθεν περιπολούσε τα ρωσικά σύνορα», είπε ο Πούτιν.

Ένας από τους κορυφαίους Ρώσους δημοσιογράφους, ο Yevgeny Popov , αποκάλυψε ότι το Κρεμλίνο έχει πυραύλους έτοιμους να καταστρέψουν επτά δυτικές πρωτεύουσες από τη λίστα.

Αυτές οι απειλές από το Κρεμλίνο έρχονται αφότου η Αμερική ανακοίνωσε τα σχέδιά της να αναπτύξει κατευθυνόμενους πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς στη Γερμανία.

Οι εντάσεις μεταξύ Ρωσίας και Δύσης αυξάνονται λόγω του πολέμου στην Ουκρανία .

Σε μια συνομιλία στο εθνικό τηλεοπτικό κανάλι Russia-1 στις 8 μ.μ., ο Ποπόφ παρέθεσε τις πρόσφατες δηλώσεις του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ .

«Έχουμε αρκετές δυνατότητες για να περιορίσουμε αυτούς τους πυραύλους (των ΗΠΑ). Όμως τα πιθανά θύματα είναι οι πρωτεύουσες αυτών των χωρών. Δεν είναι δύσκολο να μαντέψει κανείς τη γεωγραφία της απάντησης εάν η σύντομη πρόβλεψη του Λευκού Οίκου γίνει πραγματικότητα», είπε ο Ποπόφ, μιλώντας για τον Πεσκόφ.

Καθώς έλεγε αυτά τα λόγια, ένας χάρτης της Ευρώπης και μια λίστα πιθανών στόχων γέμισαν την οθόνη.

Ρωσικοί στόχοι στην Ευρώπη. Πηγή: Screenshot, X

«Σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες κινδυνεύουν», είπε.

Οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που εμφανίζονται είναι το Παρίσι στη Γαλλία, το Βερολίνο στη Γερμανία, η Πράγα στην Τσεχική Δημοκρατία , η Βαρσοβία στην Πολωνία , το Βουκουρέστι στη Ρουμανία , το Ταλίν στην Εσθονία και η Ρίγα στη Λετονία .

Όπως είπε, πύραυλοι από το Καλίνινγκραντ μπορούν να χτυπήσουν όλους αυτούς τους στόχους. Ο Ποπόφ ανέφερε επίσης άλλους πιθανούς στόχους ρωσικών πυραύλων.

αμερικανικές βάσεις στην Ευρώπη. Πηγή: Screenshot, X

Στη ζωντανή μετάδοση, οι στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στο γερμανικό Spangdahlem, Ramstein και Garmisch-Partenkirchner επισημάνθηκαν ως πιθανοί στόχοι .

Η απειλή δεν έχει ξεφύγει ούτε από τη Μεγάλη Βρετανία , και στον χάρτη έχουν εμφανιστεί γραμμές που δείχνουν πώς ο ρωσικός στόλος μπορεί να στοχεύσει αρκετές βρετανικές πόλεις από τα βόρεια της χώρας.

«Ιδιαίτερη προσοχή στη Μεγάλη Βρετανία, τον παραδοσιακό μας εχθρό - ενώ η εικόνα στην οθόνη έδειχνε τα μητροπολιτικά κέντρα του Λονδίνου (πρωτεύουσα της Αγγλίας), του Μάντσεστερ και του Μπέρμιγχαμ , καθώς και αρκετές στρατιωτικές βάσεις στην επικράτεια του νησιού. Η Βρετανία βρίσκεται σε πιο ευάλωτη θέση. Καταρχήν, τρεις πύραυλοι αρκούν και αυτός ο πολιτισμός δεν θα υπάρχει πια», κατέληξε ο Ποπόφ.

Να θυμίσουμε ότι ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, συνόδευσε την απόφαση Γερμανίας και ΗΠΑ με κατηγορίες ότι αποτελεί απειλή για τη Ρωσία.

«Οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει τέτοιους πυραύλους, διαφορετικούς τύπους πυραύλων με διαφορετικό βεληνεκές, αλλά πάντα με στόχο τη χώρα μας», είπε.

Τόνισε το «παράδοξο» που δημιουργείται από αυτή την εγκατάσταση και προειδοποίησε: - Η Ευρώπη είναι ο στόχος των πυραύλων μας και η χώρα μας είναι ο στόχος των αμερικανικών πυραύλων στην Ευρώπη.

Ο Πεσκόφ απέρριψε την ιδέα της διάλυσης της Ρωσίας ξανά μετά τον Ψυχρό Πόλεμο: «Η Ευρώπη σκάει τώρα στις ραφές». Δεν είναι η καλύτερη στιγμή για την Ευρώπη. Επομένως, η επανάληψη της ιστορίας (όπως η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης ) σε διαφορετικές διαμορφώσεις είναι αναπόφευκτη».

Το Knewz.com ανέφερε προηγουμένως για τον πρεσβευτή της Ρωσίας στην Ουάσιγκτον, Ανατόλι Ανατόφ , ο οποίος μοιράστηκε τις σκέψεις του για το θέμα.

« Η Ουάσιγκτον κάνει ένα σοβαρό λάθος. Τέτοια άκρως αποσταθεροποιητικά βήματα απειλούν άμεσα τη διεθνή ασφάλεια και τη στρατηγική σταθερότητα. Οι Αμερικανοί αυξάνουν τον κίνδυνο μιας κούρσας εξοπλισμών πυραύλων. Ταυτόχρονα, ξεχνούν ότι η κίνηση στο μονοπάτι της αντιπαράθεσης μπορεί να οδηγήσει σε μια ανεξέλεγκτη κλιμάκωση εν μέσω μιας επικίνδυνης κλιμάκωσης της έντασης στην πορεία Ρωσίας- ΝΑΤΟ », είπε.

Οι ΗΠΑ θα αναπτύξουν υπερηχητικούς πυραύλους, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων κρουζ Tomahawk και SM-6 , με σημαντικά μεγαλύτερο βεληνεκές από το τρέχον οπλοστάσιο των ΗΠΑ στην Ευρώπη, αναφέρει το BBC .

Αυτοί οι αμερικανικοί πύραυλοι προορίζονται για «επεισοδιακή» ανάπτυξη και θα πρέπει να φτάσουν στη Γερμανία το 2026.

Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα αναπτύξουν συστήματα μεγάλης εμβέλειας στη Γερμανία σε εκ περιτροπής βάση, προσθέτοντας ότι η απόφαση της Ουάσιγκτον θα «καλύψει ένα σοβαρό κενό δυνατοτήτων στην Ευρώπη».

Η Πολωνία εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο αναχαίτισης ρωσικών πυραύλων που πετούν πάνω από τον ουκρανικό εναέριο χώρο.

Ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών Radoslav Sikorski ανέφερε το δίλημμα που αντιμετωπίζουν: Εάν καταρρίψουν τους πυραύλους καθώς εισέρχονται στον πολωνικό εναέριο χώρο, τα συντρίμμια θα μπορούσαν να απειλήσουν τους πολωνούς πολίτες και περιουσίες.

Η Ρωσία και οι ΗΠΑ ήταν μέρος του Μορατόριουμ των Πυρηνικών Δυνάμεων Μέσης Βεληνεκής (INF) που υπεγράφη στο τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Το 2019 , οι ΗΠΑ αποχώρησαν από το μορατόριουμ και η Ρωσία ακολούθησε το παράδειγμά της.

Η δουλειά μας στο Insajder.c
 
Top