Ένας 18χρονος λάυρομετανάστης συνελήφθη και κατηγορήθηκε για τη δολοφονία ενός 55χρονου στον περίφημο σιδηροδρομικό σταθμό Hundertwasser στην πόλη Uelzen της Κάτω Σαξονίας. Ο σταθμός Uelzen έχει συχνά περιγραφεί ως «ένας από τους 10 πιο όμορφους σιδηροδρομικούς σταθμούς στον κόσμο».

Η δολοφονία συνέβη στη 1:30 τα ξημερώματα αμέσως μετά την απελευθέρωση του ύποπτου από την αστυνομία για πολλά άλλα εγκλήματα.

Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής φαίνεται ότι το θύμα σπρώχτηκε ή κλωτσήθηκε κάτω από τις σκάλες του σταθμού χωρίς προφανή λόγο σε μια τυχαία επίθεση. Ένας ηλικιωμένος από το Lüneburg υπέστη σοβαρές εγκεφαλικές κακώσεις και πέθανε στο κάτω μέρος της σκάλας.

Η αστυνομία συνέλαβε τον μετανάστη στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού. Ωστόσο, το θύμα πέθανε γρήγορα και οι διασώστες δεν πρόλαβαν να βοηθήσουν έγκαιρα τον άνδρα.

Ένας Μαροκινός πορτοφολάς συνελήφθη αρχικά το Σάββατο στο κέντρο της πόλης και αργότερα για επίθεση σε κεντρικό σταθμό λεωφορείων. Η αστυνομία τον έθεσε υπό κράτηση για τα εγκλήματα, αλλά στη συνέχεια τον άφησε ελεύθερο στις 21:00, λίγες ώρες πριν θεωρηθεί ύποπτος για τη δολοφονία του 55χρονου θύματος.

Η αστυνομία πιστεύει ότι μπορεί να ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών την ώρα της επίθεσης και πήρε δείγμα αίματος από τον άνδρα.

Το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό, γράφοντας:

«Το βράδυ του Σαββάτου, ένα απίστευτο έγκλημα έλαβε χώρα στο Uelzen της Κάτω Σαξονίας: ένας 18χρονος Μαροκινός κλώτσησε έναν 55χρονο κάτω από τις σκάλες του σιδηροδρομικού σταθμού Hundertwasser. Στο σημείο κλήθηκαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που έδωσαν μάταια μάχη για να σώσουν τη ζωή του 55χρονου. Πέθανε ως αποτέλεσμα σοβαρής εγκεφαλικής βλάβης. Δεν μπορούμε να το δεχτούμε αυτό: Για να κάνουμε τους σιδηροδρομικούς σταθμούς μας και πάλι ασφαλέστερους, πρέπει να απελάσουμε αμέσως τους εγκληματίες που έχουν γεννηθεί στο εξωτερικό και να προστατεύσουμε τα σύνορά μας. Δεν μπορούμε να περιμένουμε μέχρι το επόμενο άτομο να ξαπλώσει νεκρό στις ράγες ή στα σκαλοπάτια του σταθμού».

Οι γερμανικοί σιδηροδρομικοί σταθμοί και τα λεωφορεία γίνονται όλο και πιο επικίνδυνοι τα τελευταία χρόνια. « Το γερμανικό σιδηροδρομικό σύστημα μετατρέπεται σε απειλητικό για τη ζωή «πεδίο μάχης» εξαιτίας των βίαιων λαυρομεταναστών», περιέγραψε ο επικεφαλής του συνδικάτου σιδηροδρομικών εργαζομένων την ακραία βία και την καθημερινή παρενόχληση, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής παρενόχλησης, από μετανάστες.

Η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί έντονα λόγω της αύξησης της μετανάστευσης, επομένως η αστυνομία και οι δυνάμεις ασφαλείας είναι αυστηρές σε όλα τα επίπεδα – όχι μόνο στην κυκλοφορία των τρένων ή των λεωφορείων. Στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα από το γερμανικό Υπουργείο Εσωτερικών δείχνουν ότι οι μετανάστες αντιπροσωπεύουν το ρεκόρ του 41 τοις εκατό όλων των εγκλημάτων στη Γερμανία και το μερίδιό τους σε βίαια εγκλήματα όπως βιασμό, δολοφονία και επίθεση είναι ακόμη υψηλότερο.

 
Top