Η Πόλη του Φωτός γίνεται η Πόλη του Τρόμου τόσο για τους ευάλωτους τουρίστες όσο και για τις Γαλλίδες
Μια τουρίστρια από την Αυστραλία βιάστηκε από πέντε άνδρες Αφρικανικής καταγωγής κατά τη διάρκεια των διακοπών της στο Παρίσι, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Το περιστατικό συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, όταν η γυναίκα βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Μετά την επίθεση, κατέφυγε σε ξενοδοχείο στη λεωφόρο ντε Κλισί, στο 18ο διαμέρισμα του Παρισιού, όπου ζήτησε βοήθεια​ 

Η 25χρονη γυναίκα κατήγγειλε το περιστατικό στο προσωπικό του καταστήματος, το οποίο κάλεσε αμέσως την αστυνομία. Οι αρχές πήραν συνέντευξη από το θύμα, το οποίο ανέφερε ότι οι δράστες ήταν πέντε άνδρες Αφρικανικής καταγωγής. Το θύμα, τραυματισμένο και μεθυσμένο, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Bichet για ιατρική φροντίδα​.

Η αστυνομία εξετάζει το υλικό από τις κάμερες παρακολούθησης της περιοχής για να εντοπίσει τους δράστες. Προς το παρόν, δεν έχουν γίνει συλλήψεις. Οι ερευνητές ελπίζουν ότι τα στοιχεία από τις κάμερες και οι μαρτυρίες θα οδηγήσουν στην ταυτοποίηση και σύλληψη των υπόπτων​.

Η επίθεση αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά περιστατικών σεξουαλικής βίας κατά τουριστών στο Παρίσι. Μόλις τον περασμένο μήνα, μια Αγγλίδα τουρίστρια βιάστηκε από πολλούς άνδρες και της έκλεψαν το τηλέφωνο μετά από συμμετοχή σε μουσικό φεστιβάλ. Το 2023, μια Μεξικανίδα τουρίστρια βιάστηκε ομαδικά κοντά στο Champ-de-Mars, ενώ δύο Βραζιλιάνες τουρίστριες δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση στους κήπους του Πύργου του Άιφελ​.

Σύμφωνα με μια μελέτη, το 77% των λυμένων υποθέσεων βιασμού στην περιοχή του Παρισιού το 2023 αφορούσαν αλλοδαπούς δράστες. Αυτά τα στοιχεία έχουν προκαλέσει έντονες συζητήσεις σχετικά με τη μετανάστευση και την ασφάλεια στην πόλη του Παρισιού​.







 
Top