Παρά τις πολυάριθμες διαρρήξεις, ο νεαρός Μαροκινός μετανάστης δεν μπορεί να διωχθεί και θα μεταφερθεί σε «ασφαλή εγκατάσταση» εκτός πολιτείας. Ένας 11χρονος Μαροκινός, ο οποίος έφτασε στη Γερμανία ως ασυνόδευτος ανήλικος τον περασμένο Νοέμβριο, έχει ήδη τρομοκρατήσει το Αμβούργο και τις γύρω κοινότητες με πάνω από 70 διαρρήξεις και εγκληματικές ενέργειες.

Η αστυνομία τελικά τον συνέλαβε την περασμένη Πέμπτη κατά τη διάρκεια διάρρηξης στο Norderstedt στο Schleswig-Holstein, αλλά λόγω της ηλικίας του δεν μπορεί να θεωρηθεί ποινικά υπεύθυνος, όπως αναφέρει η εφημερίδα Bild.

Το ζήτημα περιπλέκεται από την ακροαριστερή κοκκινοπράσινη Γερουσία, η οποία δεν επιτρέπει «ασφαλείς» εγκαταστάσεις εντός του κράτους. Λόγω της ακραίας εγκληματικότητάς του, το αγόρι δεν επιτρέπεται να λειτουργεί ελεύθερα στα τυπικά κέντρα νεολαίας μεταναστών. Ως εκ τούτου, θα μεταφερθεί σε άλλη ομοσπονδιακή πολιτεία, όπου θα τοποθετηθεί σε μια πιο ασφαλή εγκατάσταση.

«Ένα παιδί που ξέρει ότι δεν μπορεί να διωχθεί και ενεργεί αναιδώς και προκλητικά θα πρέπει να αντιμετωπίσει μια ξεκάθαρη απάντηση από το συνταγματικό κράτος», επέκρινε ο Thomas Jungfer, περιφερειακός πρόεδρος της Γερμανικής Αστυνομικής Ένωσης, μιλώντας στην Bild για την πολιτική της κυβέρνησης.

Ο 11χρονος δεν δρούσε μόνος του. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ηγείτο μιας ομάδας νεαρών μεταναστών, συμπεριλαμβανομένου ενός 16χρονου Τυνήσιου συνεργού, ο οποίος επίσης συνελήφθη, σύμφωνα με την αστυνομία.

Και οι δύο νέοι διέμεναν σε ένα καταφύγιο έκτακτης ανάγκης για παιδιά και νέους στο Αμβούργο, το οποίο είναι γνωστό ότι απαιτεί συνεχή αστυνομική επέμβαση. Από τις αρχές του 2024, η αστυνομία έχει ήδη ανταποκριθεί 280 φορές στην τοποθεσία, με 101 επιθέσεις, 29 περιπτώσεις κατάχρησης ναρκωτικών, 30 επιθέσεις σε μέλη του προσωπικού, 42 απειλές βίας και 35 περιπτώσεις ζημιών περιουσίας.

Η εγκατάσταση λειτουργεί ως η μοναδική κρίσιμη εγκατάσταση των κοινωνικών υπηρεσιών του Αμβούργου για ανηλίκους, αλλά είναι επικίνδυνα υποστελεχωμένη και υπερπλήρης, με 120 παιδιά για 102 θέσεις. Ενώ 12 θέσεις παραμένουν ανοιχτές, τέσσερις εργαζόμενοι βρίσκονται σε μακροχρόνια αναρρωτική άδεια και άλλοι τρεις παρουσιάζουν σημάδια «εξουθένωσης».

Απαντώντας σε αίτημα για σχολιασμό το 2023, η Κοινωνική Υπηρεσία του Αμβούργου δήλωσε ότι υπάρχουν πάρα πολλοί αιτούντες άσυλο για να λειτουργήσει η εγκατάσταση αποτελεσματικά και με ασφάλεια, γεγονός που σημαίνει ότι πολλοί αποστέλλονται σε άλλους παρόχους.

«Σήμερα, το 20% όλων των περιπτώσεων περίθαλψης αντιμετωπίζονται από ανεξάρτητους παρόχους σε αποκεντρωμένα περιβάλλοντα», δήλωσε ένας εκπρόσωπος.

 
Top