Ο Μάικλ Ο’Λίρι καταγγέλλει την κατάχρηση του ασύλου

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, Μάικλ Ο’Λίρι, σε συνέντευξή του χαρακτήρισε το σύστημα ασύλου ως «πλήρη απάτη», υποστηρίζοντας ότι οι παράνομοι μετανάστες που φτάνουν στην Ιρλανδία δεν είναι πραγματικοί πρόσφυγες.

Σύμφωνα με τον Ο’Λίρι, πολλοί από τους παράνομους μετανάστες που φτάνουν στην Ιρλανδία καταστρέφουν τα διαβατήριά τους, ρίχνοντάς τα στις τουαλέτες των αεροδρομίων, γεγονός που καθιστά δύσκολο τον εντοπισμό τους και την απόδειξη της ταυτότητάς τους.

«Φτάνουν στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου και ρίχνουν τα διαβατήριά τους στην τουαλέτα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Ο’Λίρι τόνισε ότι οι μη Ευρωπαίοι επισκέπτες στην Ιρλανδία πρέπει να έχουν τα διαβατήριά τους φωτογραφημένα στον έλεγχο των συνόρων, αλλά αυτό είναι αδύνατο για τους παράνομους μετανάστες που καταστρέφουν τα έγγραφά τους.

«Πρόκειται για πλήρη απάτη και αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι πρόσφυγες» πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι οι περισσότεροι από αυτούς έρχονται από ασφαλείς χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία.

Επιπλέον, ο Ο’Λίρι ανέφερε ότι η Ιρλανδία πρέπει να περιθάλψει τους πραγματικούς πρόσφυγες, αλλά όχι αυτούς που έρχονται από άλλες ασφαλείς ευρωπαϊκές χώρες.

«Πρέπει να τους γυρίσουμε πίσω στις χώρες από τις οποίες ήρθαν», σημείωσε.

Η δήλωση αυτή έρχεται σε μια περίοδο που η Ιρλανδία αντιμετωπίζει αυξημένη ροή παρανόμων μεταναστών, με πολλές από αυτές τις ομάδες να κατασκηνώνουν σε μεγάλες πόλεις της χώρας, όπως το Δουβλίνο.

Οι δηλώσεις του Ο’Λίρι ανέδειξαν το σημαντικό πρόβλημα που επισύρει η κατάχρηση του συστήματος ασύλου από παράνομους μετανάστες.

 
Top