Tο επίλεκτο τμήμα των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, έχei ενταχθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις του LGBT Pride. Αυτό σημαίνει ότι οι SEALs συμμετέχουν ενεργά και υποστηρίζουν την LGBTQ+ κοινότητα, αναγνωρίζοντας τη σημασία της πολυμορφίας και της σεβασμού στη σεξουαλική ταυτότητα και τη γενετήσια ποικιλομορφία.

Αυτή η απόφαση έχει προκαλέσει διάφορες αντιδράσεις, ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα μέσα ενημέρωσης. Ορισμένοι υποστηρίζουν την προώθηση της πολυμορφίας και την υποστήριξη της LGBTQ+ κοινότητας από τις ένοπλες δυνάμεις ως ένδειξη σεβασμού και ισότητας, ενώ άλλοι εκφράζουν αντίθετη γνώμη, θεωρώντας ότι αυτή η ενέργεια είναι αντίθετη με τις παραδοσιακές αξίες ή ακόμα και με την εθνική ασφάλεια.

Σύμφωνα με αναφορές, η συμμετοχή των NAVY SEALs στο Pride αποτέλεσε αντικείμενο έντονης κριτικής από το Fox News και άλλα συντηρητικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία κατηγόρησαν το Υπουργείο Άμυνας (DoD) και την κυβέρνηση Μπάιντεν για την προώθηση μιας πολιτικής πολιτικής ορθότητας που θεωρήθηκε απαράδεκτη από μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης. Ορισμένοι από τους πρώην και νυν μέλη των ένοπλων δυνάμεων εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καταγγέλλοντας την αποδοχή και προώθηση της LGBTQ+ κουλτούρας ως απειλή για την εθνική ασφάλεια.

«Οι εχθροί μας θα γελάνε μαζί μας» δήλωσαν.

Σε απάντηση σε αυτές τις αντιδράσεις, οι επίσημοι λογαριασμοί των Navy SEALs στα κοινωνικά δίκτυα συνέχισαν να εορτάζουν το Pride, ενώ το DoD δημοσίευσε μηνύματα υποστήριξης προς τα μέλη της LGBTQ+ κοινότητας, προκαλώντας περαιτέρω αντιπαράθεση και αντιδράσεις από το ευρύ κοινό.

Η αντίδραση στην απόφαση των Navy SEALs να συμμετάσχουν στους εορτασμούς της LGBTQ+ κοινότητας ήταν έντονη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα μέσα ενημέρωσης, ιδιαίτερα από το FOX News.

Το FOX News αντιμετώπισε την απόφαση με καυστικό τρόπο, χρησιμοποιώντας σάτιρα και εμφατικούς τόνους για να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του. Το δίκτυο εστίασε στην κριτική της πολιτικής ορθότητας και της προώθησης της LGBTQ+ κουλτούρας από το Υπουργείο Άμυνας και την κυβέρνηση Μπάιντεν, παρουσιάζοντάς την ως απειλή για τις παραδοσιακές αξίες και την εθνική ασφάλεια.

Οι εν λόγω επιθέσεις από μέσα ενημέρωσης όπως το FOX News αντιπροσώπευσαν ένα μέρος του ευρύτερου πολιτικού και κοινωνικού διαχωρισμού στις ΗΠΑ, αποδεικνύοντας την έντονη διχογνωμία σχετικά με θέματα σεξουαλικής ταυτότητας και κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της άμυνας.

 
Top