Η αντιτρομοκρατική αστυνομία στη Γερμανία συνέλαβε έναν 23χρονο άνδρα ως ύποπτο για εμπολοκή με τον ISIS. Τον έπιασαν να προσπαθεί να μπει κρυφά στο Euro 2024 ως φύλακας ασφαλείας.

Ένας ύποπτος τρομοκράτης που φέρεται να έχει σχέσεις με το ISIS υπέβαλε αίτηση για θέση φύλακα κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου. Το περιστατικό αυτό έθεσε σε συναγερμό τις αρχές ασφαλείας, καθώς εντοπίστηκε το πιθανό ρίσκο για τη δημόσια ασφάλεια σε ένα τόσο σημαντικό αθλητικό γεγονός.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας εντόπισαν την αίτηση του ύποπτου χάρη σε ενδελεχή έλεγχο και παρακολούθηση, αποτρέποντας οποιοδήποτε ενδεχόμενο απειλής. Το περιστατικό υπογραμμίζει τη σημασία των αυστηρών διαδικασιών ελέγχου και της στενής συνεργασίας μεταξύ των αρχών ασφαλείας σε τέτοιου είδους διεθνείς διοργανώσεις.

Οι έρευνες συνεχίζονται για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν τυχόν άλλοι συνεργάτες ή επιπλέον απειλές που πρέπει να αντιμετωπιστούν, ενώ η ασφάλεια κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος ενισχύεται για την προστασία των συμμετεχόντων και των θεατών.

 
Top