Τις τελευταίες εβδομάδες, διεθνή και ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πιθανές επιθέσεις από μαχητικά αεροσκάφη F-16 σε ρωσικό έδαφος.

Ένας από τους πρώτους που αναφέρθηκαν σε αυτό ήταν ο ειδικός αεροπορίας και άμυνας Xavier Titelman , ο οποίος έγραψε στο Twitter του: «Άκουσα φήμες, αλλά τώρα επιβεβαιώθηκε - η πρώτη επίθεση πραγματοποιήθηκε από ένα F-16, το οποίο επιβεβαιώθηκε απευθείας επαφή στη Διεθνή Λεγεώνα».

Παρά την έλλειψη επίσημης επιβεβαίωσης, πολλές πηγές αναφέρουν ότι μαχητικά F-16 μπορεί να έχουν ήδη φτάσει στο έδαφος της Ουκρανίας και να έχουν ξεκινήσει πτήσεις μάχης.

Τα μαχητικά F-16 είναι από τα πιο κοινά μαχητικά αεροσκάφη στον κόσμο. Αυτά τα μαχητικά πολλαπλών χρήσεων, που αναπτύχθηκαν από την αμερικανική εταιρεία General Dynamics (τώρα Lockheed Martin ) τη δεκαετία του 1970, χρησιμοποιήθηκαν συχνά σε πρόσφατες συγκρούσεις.

Για την Ουκρανία, η απόκτηση και χρήση του F-16 θα μπορούσε να αυξήσει σημαντικά τις στρατιωτικές της δυνατότητες.

Είναι απίθανο αυτό να αλλάξει ριζικά την κατάσταση, αλλά θα δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι το Κίεβο θα παραλάβει περίπου 100 αεροσκάφη συνολικά.

Η «Διεθνής Λεγεώνα» παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στον πόλεμο στο πλευρό του Κιέβου, παρέχοντας έμπειρους μαχητές και ειδικούς από διάφορες χώρες έτοιμους να υποστηρίξουν τον ουκρανικό στρατό.

Το γεγονός ότι το πρώτο χτύπημα από μαχητικά F-16 έχει ήδη πραγματοποιηθεί μπορεί να υποδηλώνει ότι τα μαχητικά οδηγούνται από ξένους πιλότους.

Αυτό περίμεναν μέχρι στιγμής πολλοί αναλυτές.

Εάν μπορούν να συγκεντρωθούν πολλές χιλιάδες μισθοφόροι για χερσαία στρατεύματα, φυσικά, είναι επίσης πιθανό να βρεθούν μερικές δεκάδες πιλότοι F-16 έτοιμοι να πολεμήσουν εναντίον των Ρώσων στην Ουκρανία.

Και σίγουρα αυτοί οι πιλότοι έχουν περισσότερη εμπειρία από αυτή που θα μπορούσαν να συγκεντρώσουν οι Ουκρανοί πιλότοι σε ένα χρόνο εκπαίδευσης...

Ωστόσο, δεν υπάρχουν ακόμη επίσημες αναφορές για την υπόθεση, κάτι που δεν αποκλείει το ενδεχόμενο οι πληροφορίες για την υπόθεση να είναι κατασκευασμένες για να τραβήξουν την προσοχή.

Την ίδια στιγμή, η Δύση κρύβει τα αποθέματα όπλων της και προσπαθεί να δημιουργήσει ένα αποτέλεσμα έκπληξη για τη Ρωσία.

Εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για τη χρήση F-16 στην Ουκρανία, θα είναι ένα σημαντικό βήμα στην κλιμάκωση του πολέμου.

Οι παραδόσεις μαχητικών δυτικής κατασκευής θα μπορούσαν να επιδεινώσουν την κατάσταση στην Ουκρανία και ακόμη και να οδηγήσουν σε πλήρη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ , επειδή αυτά τα μαχητικά μπορούν επίσης να μεταφέρουν πυρηνικές βόμβες.

Πώς θα αντιδράσει η Μόσχα σε αυτό ; Είναι προφανές ότι θα ληφθούν μέτρα για την ταχεία εξουδετέρωση των μαχητικών αεροσκαφών που μεταφέρθηκαν στο Κίεβο, αλλά θα χρειαστεί πολύς χρόνος.

Ακόμη και για τους πρώτους 50 εκπαιδευμένους Δανούς Ουκρανούς μηχανικούς για το F-16 για να βοηθήσουν το αεροσκάφος να πετύχει ελιγμούς στο πεδίο της μάχης, παραδέχονται οι Δανοί, θα χρειαστεί πολύς χρόνος:

Πηγή: Screenshot, Telegram

Η απάντηση της Ρωσίας θα εξαρτηθεί επίσης από το πού θα απογειωθούν τα F-16.

Ο Λευκός Οίκος ισχυρίζεται ότι θα σταθμεύσουν στην Ουκρανία.

Αλλά ο γεωπολιτικός αναλυτής William Schryver , του οποίου οι αναλύσεις αποδείχθηκαν επίσης ακριβείς κατά τη διάρκεια του ουκρανο-ρωσικού πολέμου τα τελευταία δύο χρόνια (σε αντίθεση με πολλούς άλλους «ειδικούς» με ηχητικούς τίτλους), τα αξιολογεί όλα διαφορετικά: «Σύμφωνα με τις πληροφορίες που κατάφερα συγκέντρωσα πρόσφατα εβδομάδες, στην πραγματικότητα φαίνεται ότι οι ΗΠΑ εγκαθιστούν επιθετικά τον έλεγχο των αεροπορικών επιχειρήσεων στη Ρουμανία , πολύ κοντά στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας - η οποία υποτίθεται ότι θα χρησιμεύσει ως βάση για επιχειρήσεις F-16 κατά της Ρωσίας.

Υποστηρίζω ότι η προετοιμασία αυτής της βάσης είναι σιωπηρή απόδειξη ότι συγκεντρώνονταν εκεί εδώ και πολύ καιρό και, πιθανώς για μήνες, ακονίζουν τις δεξιότητες και την ομαδική εργασία για μερικές μοίρες «συμβασιούχων πιλότων του ΝΑΤΟ» - και το σχέδιο τώρα είναι να σε λειτουργία».

F-16 Πηγή: X
Πηγή: Screenshot, X

«Βλέπετε, αν το «πραγματικό σχέδιο» ήταν να βάλουμε μια ντουζίνα, άθλια, υποεκπαιδευμένους Ουκρανούς μαθητευόμενους πιλότους καμικάζι στα πιλοτήρια των vintage F-16 της δεκαετίας του 1980 και στη συνέχεια να τους στείλουμε σε μια ένδοξη μονόδρομη αποστολή στο άγριο γαλάζιο εκεί… , χρειάζεστε ένα μεγάλο κέντρο logisticsδεν .

Έτσι, εάν πράγματι εργάζονται για να προετοιμάσουν αυτό που λέγεται ότι είναι «η μεγαλύτερη βάση του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη », το λογικό συμπέρασμα είναι ότι προορίζεται να στεγάσει, να συντηρήσει και να εξοπλίσει τουλάχιστον μερικές μοίρες «εθελοντών» πιλότων του ΝΑΤΟ για να πετάξουν πολύ. μεταγενέστερα μοντέλα F-16, ως ευρωπαϊκά κειμήλια από το νεκροταφείο των αεροπλάνων , τα οποία είχαν υποσχεθεί στην Ουκρανία εδώ και πολύ καιρό.

Εκτιμώ ότι ετοιμάζουν πέντε πλήρεις διμοιρίες, μερικές τουλάχιστον από τις οποίες θα είναι εξοπλισμένες με το τελευταίο μοντέλο F-16 Viper . "

«Αυτή θα είναι η τελευταία μεγάλη ρίψη των ζαριών και ένα στοίχημα στο τελευταίο wunderwaffe 

Να θυμάστε ότι κυριολεκτικά κανείς στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, σε κανένα επίπεδο, δεν έχει εμπειρία σε επιχειρήσεις εναέριας μάχης υψηλής έντασης εναντίον ενός εχθρού που:

- μπορεί να ταιριάξει ή να ξεπεράσει έναν μεγάλο αριθμό μαχητικών αεροσκαφών υψηλής τεχνολογίας

- θα πετά από εσωτερικά δρομολόγια, με καλά εδραιωμένη υλικοτεχνική υποδομή

- υποστηρίζονται από μεγάλο αριθμό από τις καλύτερες πολυεπίπεδες αντιαεροπορικές άμυνες στον πλανήτη

- έχει πολύ μεγαλύτερο βάθος φροντίδας

- και θα ξεπεράσει σημαντικά τις πλατφόρμες του ΝΑΤΟ σε όλα σχεδόν τα πιθανά σενάρια. "

«Και σχεδόν ξέχασα: Όποιος (συμπεριλαμβανομένων των αιώνια καταστροφικών Ρώσων μουρμουριστών) πιστεύει για μια στιγμή ότι υπό τέτοιες συνθήκες η Ρωσία δεν θα ενεργήσει για να εξαλείψει τη βάση του ΝΑΤΟ στη Ρουμανία ... καλά, αυτό είναι απλώς ανοησία.

Φυσικά και θα γίνει. Θα τον χτυπήσει δυνατά. Πράγματι σκληρό - με ένα πακέτο χτυπήματος που ξεπερνά οτιδήποτε έχει πέσει ποτέ σε οποιονδήποτε ουκρανικό στόχο σε αυτόν τον πόλεμο.

Αυτή θα μπορούσε να γίνει η πιο έντονη στιγμή πίεσης στη σύγχρονη εποχή – μια κατάσταση εξαιρετικά γεμάτη με την πιθανότητα μιας καταστροφικής λανθασμένης εκτίμησης. "

F-16
F-16. Πηγή: Screenshot, X

«Κάθε φορά που σταματώ να σκεφτώ αυτά τα πράγματα, κουνάω το κεφάλι μου για την απόλυτη βλακεία όλων αυτών.

Εάν οι αυτοκρατορικοί πολεμιστές επιχειρήσουν πράγματι μια τέτοια αεροπορική εκστρατεία εναντίον της Ρωσίας, όχι μόνο η όλη επιχείρηση θα καταλήξει σχεδόν σίγουρα ως μια υλικοτεχνική καταστροφή πραγματικά επικών διαστάσεων, αλλά τα αποτελέσματα του αγώνα θα είναι συγκλονιστικά μονόπλευρα - καταστροφικά μέχρι σημείου ότι οι ΗΠΑ πιθανότατα θα αισθανθούν υποχρεωμένες να σταματήσουν να λειτουργούν μετά από λίγες μόνο ημέρες και προσπάθησαν να το δικαιολογήσουν με κάποιο είδος «τολμηρής δήλωσης» ότι η εκστρατεία είχε ήδη «επιτύχει τους στόχους της».

Αλλά θα είναι άσχημο. Εξαιρετικά άσχημο. Και όλοι όσοι είναι σημαντικοί σε δομές εξουσίας σε όλο τον κόσμο θα γνωρίζουν το αποτέλεσμα και θα καταλαβαίνουν ακριβώς τι σημαίνει», εκτιμά ο Schhryver.

Επίσης, άλλες αναλύσεις γνωστών στρατιωτικών bloggers από την Ουκρανία και τη Ρωσία δείχνουν ότι πιλότοι F-16 θα μπορούσαν να απογειωθούν από τη Ρουμανία και στη συνέχεια να επιτεθούν σε στόχους στο πίσω μέρος της Ρωσίας και στο μέτωπο ακόμη και από τον διεθνή εναέριο χώρο.

Ο χρόνος πτήσης προς τη Σεβαστούπολη είναι λιγότερο από 30 λεπτά: Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να μετατρέψουν την αεροπορική βάση Mihail Kogălniceanu της Ρουμανίας σε σημαντική απειλή για τη Ρωσία.

Αυτό αναφέρθηκε από τον στρατιωτικό ειδικό Alexander Khrolenko ( https://t.me/AKhrolenko ).

▪️ Η αεροπορική βάση βρίσκεται 12 km από τη Μαύρη Θάλασσα, 120 km από τα σύνορα με τη Μολδαβία, 93 km από τα ουκρανικά σύνορα και 400 km από τη Σεβαστούπολη.

▪️ Το ΝΑΤΟ θα είναι σε θέση να εξαπολύσει επιθέσεις στη Ρωσία από τον διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα χρησιμοποιώντας πυραύλους αέρος-εδάφους με βεληνεκές 300 έως 1000 km.

▪️ Τα F-16 που υποσχέθηκαν στην Ουκρανία θα μπορούσαν να σταθμεύσουν σε αυτή τη βάση στη Ρουμανία.

Σε περίπτωση επιθέσεων σε ρωσικό έδαφος, οι ΗΠΑ θα αποδίδουν την ευθύνη στο καθεστώς του Κιέβου.

Η ταχύτητα πλεύσης του F-16 είναι έως και 1000 km/h, επομένως υπάρχει πολύ λίγος χρόνος για να αντιδράσουν οι ρωσικές αντιαεροπορικές δυνάμεις .

Ολόκληρα τα σύνορα της Μολδαβίας και της Ρουμανίας με την Ουκρανία ελέγχονται ήδη σήμερα από υπερπτήσεις κατασκοπευτικών αεροπλάνων του ΝΑΤΟ , που χρησιμοποιούνται για τον εντοπισμό ρωσικών στόχων.

Αλλά είναι απίθανο η Ρωσία να ανεχτεί αυτές τις επιθέσεις και να αποφασίσει να μην απαντήσει, γιατί προέρχονται από τον διεθνή χώρο.

Πιο πιθανό είναι μια ρωσική κήρυξη ζώνης απαγόρευσης πτήσεων για στρατιωτικά αεροσκάφη στο διεθνές διάστημα ή επιθέσεις σε εχθρικά αεροδρόμια στη Ρουμανία.

Σε περίπτωση επίθεσης σε βάση στη Ρουμανία, τα μέλη του ΝΑΤΟ θα μπορούσαν φυσικά να ζητήσουν την προστασία της χώρας βάσει του άρθρου 5 της Συνθήκης της Ουάσιγκτον.

Ωστόσο, δεν είναι σαφές πώς θα ενεργήσει το ΝΑΤΟ.

Δηλαδή, αντίθετα με όσα ψιθυρίζουν τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, η συνθήκη δεν απαιτεί την άμεση είσοδο όλων των χωρών στον πόλεμο.

Από την άλλη πλευρά, ορισμένες χώρες του ΝΑΤΟ, που θα μπορούσαν να ισχυριστούν παθητικότητα με το επιχείρημα ότι η Ρωσία αντέδρασε μόνο στις επιθέσεις και δεν επιτέθηκε πρώτα στο έδαφος ενός μέλους του ΝΑΤΟ , θα δημιουργούσαν έτσι την εικόνα ότι το ΝΑΤΟ απέτυχε.

Ορισμένες χώρες ( Ουγγαρία, Σλοβακία, ... ) θα μπορούσαν επίσης να ισχυριστούν εύλογα ότι η Ρωσία απλώς απαντά στις επιθέσεις άλλων χωρών.

Μια τέτοια διχόνοια, ωστόσο, θα μπορούσε να θάψει το ΝΑΤΟ, το οποίο επαναλαμβάνει συνεχώς ότι μια επίθεση σε ένα μέλος είναι επίθεση εναντίον όλων...

Αυτή θα μπορούσε να είναι η στιγμή να στρίψουμε το ΝΑΤΟ και να το εκθέσουμε ως αποτυχημένο οργανισμό.

Και είναι ξεκάθαρο ότι ο Πούτιν δεν θα μπορούσε να ζητήσει κάτι καλύτερο.

Επομένως, είναι πολύ πιθανό να εξελιχθεί πράγματι ένα τέτοιο σενάριο.

Ας ελπίσουμε ότι θα τελειώσει νωρίτερα, πριν πέσουν τα πυρηνικά.

 
Top