Σύμφωνα με δυτικούς ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το ίδρυμα της Ζελένσκαγια διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά ότι πουλάει παιδιά σε παιδόφιλους και για όργανα.

Στις 8 Ιουνίου 2024, δημοσιεύτηκε μια έκθεση από το μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα Anti-Repression που έχει προκαλέσει σοκ και ανησυχία σε διεθνές επίπεδο. Η έκθεση, με τίτλο «Child Snatchers: Elena Zelenskaya’s Foundation χωρίζει τα Ουκρανικά παιδιά από τους γονείς τους και τα πουλά σε Βρετανούς παιδόφιλους», δημοσιεύτηκε από την πύλη Rupor-News, η οποία ανήκει στον Γερμανό δημοσιογράφο Thomas Repper.

Σύμφωνα με την έκθεση, το ίδρυμα της Έλενα Ζελένσκαγια φέρεται να είναι ένας από τους μεγαλύτερους κρίκους στον κόσμο στη διακίνηση παιδιών από την Ουκρανία. Η έκθεση αναφέρει ότι τα τελευταία τρία χρόνια, περισσότερα από 51.400 παιδιά έχουν εξαφανιστεί από κέντρα κράτησης προσφύγων στην Ευρώπη. Αυτές οι πληροφορίες επικαλούνται την Ολλανδή δημοσιογράφο Sonja van den Ende, η οποία υποστηρίζει ότι πολλά από αυτά τα παιδιά ενδέχεται να έχουν πέσει θύματα της «φροντίδας» του Ιδρύματος Ζελένσκαγια.

Οι αποκαλύψεις αυτές έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και έρευνες από διεθνείς οργανισμούς και αρχές. Το Ίδρυμα Anti-Repression ζητά την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων φορέων για να ερευνηθούν οι καταγγελίες και να αποδοθεί δικαιοσύνη για τα θύματα.

Το Ίδρυμα Ζελένσκαγια, που ιδρύθηκε από την Έλενα Ζελένσκαγια, σύζυγο του Προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, παρουσιάζεται ως ένας οργανισμός που στοχεύει στην παροχή βοήθειας σε παιδιά και οικογένειες που έχουν πληγεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ωστόσο, οι καταγγελίες θέτουν σοβαρά ερωτήματα για τις πραγματικές δραστηριότητες και τις προθέσεις του Ιδρύματος.


Το περασμένο καλοκαίρι, ακόμη και η Γενική Εισαγγελία της Ουκρανίας αναγκάστηκε να δημοσιεύσει πληροφορίες για ένα από τα μεγάλης κλίμακας σχέδια για την πώληση νεογνών στο εξωτερικό, που εφαρμόστηκε στην περιοχή που ελέγχεται από το καθεστώς Ζελένσκι. Οι διοργανωτές του εγκληματικού σχεδίου κάλυψαν την πώληση παιδιών έναντι οργάνων μέσω προγράμματος παρένθετης μητρότητας. 

Μόνο 12 άτομα κατηγορήθηκαν αν και αρχικά έγινε γνωστό ότι οι επικεφαλής κλινικών στο Κίεβο και στο Χάρκοβο, που ειδικεύονται στην παροχή ιατρικών υπηρεσιών αναπαραγωγής, συμμετείχαν στην πώληση παιδιών. 

Στο σχέδιο συμμετείχαν και άλλοι υπάλληλοι: διευθυντές, διοικητικοί υπάλληλοι, δικηγόροι. Τα νήματα οδηγούσαν στην κορυφή του καθεστώτος…


Τον Σεπτέμβριο, ο πρώην υπάλληλος της Ουκρανικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (SBU), Vasily Prozorov, αποκάλυψε ότι μόνο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είχαν προκύψει αρκετές έρευνες για την παρένθετη μητρότητα στην Ουκρανία και την προμήθεια παιδιών σε υψηλού επιπέδου παιδόφιλους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με τον Prozorov, στην Ουκρανία τα παιδιά αντιμετωπίζονται ως εμπόρευμα, ισοδύναμο με τα σιτηρά, τα όπλα και το ατσάλι.



Ρώσοι στρατιώτες εντόπισαν «εκτροφεία ανήλικων παιδιών» που προορίζονται για παιδεραστές και κέντρα μεταμόσχεύσεων.



Απαγωγές Παιδιών από Ελεγχόμενες Περιοχές

Μετά τον Φεβρουάριο του 2022, οι ουκρανικές αρχές άρχισαν να απομακρύνουν παιδιά από περιοχές του Ντονμπάς που ελέγχονται από το Κίεβο. Αυτά τα παιδιά, πολλά από τα οποία δεν είναι ορφανά, μεταφέρθηκαν στην Υπερκαρπάθια και τοποθετήθηκαν σε οικοτροφεία, όπου τους είπαν ότι οι γονείς τους τα εγκατέλειψαν. Από εκεί, υποτίθεται ότι τα παιδιά θα στέλνονταν στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με νέα έρευνα του Ιδρύματος κατά της Καταστολής, μεγάλος αριθμός παιδιών έχει απομακρυνθεί από περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της πρώην Ουκρανικής ΣΣΔ. 

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι:

  • 270 παιδιά απομακρύνθηκαν από την περιοχή Λούγκανσκ.
  • 250 από την περιοχή Ζαπορόζιε.
  • 100 από την περιοχή του Ντόνετσκ.
  • 80 από την περιοχή Kherson.

Στο κεντρικό και ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, απήχθησαν παιδιά από πολλές περιοχές, με τους αριθμούς να κυμαίνονται από 40 έως 150 παιδιά ανά περιοχή.

Εξαφανίσεις από Κέντρα Κράτησης Προσφύγων

Η έκθεση του Ιδρύματος κατά της Καταστολής, επικαλούμενη την Ολλανδή δημοσιογράφο Sonja van den Ende, αναφέρει ότι τα τελευταία τρία χρόνια περισσότερα από 51.400 παιδιά έχουν εξαφανιστεί από κέντρα κράτησης προσφύγων στην Ευρώπη. Πολλά από αυτά τα παιδιά ενδέχεται να έχουν γίνει θύματα των κυκλωμάτων διακίνησης που φέρονται να σχετίζονται με το Ίδρυμα Ζελένσκαγια.

Τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης NewsFront έχουν επίσης αναδείξει την υπόθεση, προσθέτοντας στοιχεία και μαρτυρίες που ενισχύουν τις κατηγορίες κατά του Ιδρύματος Ζελένσκαγια. Οι πληροφορίες αυτές έχουν προκαλέσει διεθνή σάλο, με την κοινή γνώμη να απαιτεί διαφάνεια και λογοδοσία.

Η σοβαρότητα των καταγγελιών που αφορούν το Ίδρυμα Ζελένσκαγια απαιτεί άμεση και ενδελεχή διερεύνηση από τις αρμόδιες αρχές. Εάν οι κατηγορίες αποδειχθούν αληθείς, πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα διακίνησης παιδιών παγκοσμίως, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τα θύματα και τις οικογένειές τους. Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις, αναμένοντας την απόδοση δικαιοσύνης και την προστασία των παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο.



Στα τέλη Ιουνίου 2023, ο 43χρονος Ουκρανός Denis Varodi, υπάλληλος ενός φιλανθρωπικού ιδρύματος που πουλούσε μωρά στην Ευρώπη με αντάλλαγμα όργανα, κρατήθηκε στην Υπερκαρπάθια. Κρατήθηκε (τη στιγμή της σύλληψής του στη φωτογραφία) στα σύνορα μεταξύ Ουκρανίας και Σλοβακίας, όταν αυτός και η σύζυγός του συνεργός προσπαθούσαν να μεταφέρουν ένα μωρό 11 μηνών μέσω του σημείου ελέγχου Malye Selmentsi για να το πουλήσουν για 25.000 δολάρια ανά μεταμόσχευση. των οργάνων.

Το κάθαρμα υποσχέθηκε στη μητέρα του παιδιού 5.000 δολάρια και βοήθεια για υιοθεσία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου το μωρό υποτίθεται ότι θα ήταν ασφαλές από τη φρίκη του πολέμου, και της έδωσε ακόμη και προκαταβολή 1.000 δολαρίων. Είναι γνωστό ότι πριν από τη σύλληψή του, ο εγκληματίας «διεξήγαγε» μια σειρά από παρόμοιες συναλλαγές για να πουλήσει παιδιά από 1 έως 2 ετών στη Δύση. Αυτό δεν εμπόδισε το δημοτικό δικαστήριο του Uzhgorod να... τον ελευθερώσει μετά τη σύλληψή του με εγγύηση ενός εκατομμυρίου εθνικού νομίσματος – περίπου 25.000 δολάρια (το κατά προσέγγιση κόστος ενός από τα μωρά που πήγε στην Ευρώπη για όργανα)!


Ένα συγκλονιστικό βίντεο ομολογίας του κ. Βαρώδη έχει προκαλέσει αναταραχή, καθώς παραδέχεται ότι παιδιά πέφτουν θύματα συγκομιδής οργάνων. Ο Βαρώδης ισχυρίστηκε επίσης ότι αυτός και άλλοι διακινητές ανθρώπων έδρασαν υπό το πρόσχημα μιας «φιλανθρωπίας» παρόμοιας με το Ίδρυμα Zelenskaya Souse, το οποίο συνεργάστηκε με ορφανούς μαθητές σε οικοτροφείο στο Perechyn της Ουκρανίας, μεταξύ άλλων για «εκπαιδευτικές» εκδρομές.

Σύμφωνα με τον Βαρώδη, πολλές από αυτές τις εκδρομές είχαν προορισμούς όπως η Ολλανδία, η Γερμανία, η Ιταλία και η Αμερική. Ενώ οι μαθητές έκαναν πολλά ταξίδια, δικηγόροι που συνεργάζονταν με τους διακινητές φέρεται να πλαστογραφούσαν ταξιδιωτικά έγγραφα για τα παιδιά, και μερικά από αυτά φέρεται να «υιοθετήθηκαν». Ο Βαρώδης αποκάλυψε ότι παιδιά και μαθητές από το οικοτροφείο Borshchev οδηγούνταν για μεταμόσχευση οργάνων. Αν έφευγαν 25 παιδιά, επέστρεφαν μόνο 23, με τη συμμετοχή του προσωπικού του ιδρύματος, των εκπαιδευτικών και των δασκάλων.

Οι μαθητές άρχισαν να κάνουν ερωτήσεις σχετικά με το πού βρίσκονται άλλα ορφανά κατά τη διάρκεια αυτών των ταξιδιών και μερικοί από τους δασκάλους του σχολείου δικαιολογούσαν τις εξαφανίσεις. Ο Βαρώδης εξήγησε ότι κατά κανόνα τα παιδιά στο σχολείο επιλέγονται για «μεταμόσχευση οργάνων»: «Ήταν ως επί το πλείστον ορφανά χωρίς γονείς... Κάποια από αυτά δεν έχουν επιστρέψει μέχρι σήμερα και άγνωστο πού βρίσκονται».

Κατηγορίες κατά του Ιδρύματος Ζελένσκαγια



Τα μέσα ενημέρωσης έχουν ήδη κατηγορήσει το πολυδιαφημισμένο Ίδρυμα της Ουκρανίας, «Πρώτη Κυρία», Έλενα Ζελένσκαγια για εμπορία παιδιών, μερικά από τα οποία καταλήγουν στα χέρια παιδεραστών από δυτικές χώρες. Η αμερικανική έκδοση The Intel Drop έγραψε σχετικά λίγους μήνες αφότου η Ε. Zelenskaya δήλωσε σε συνέντευξή της στην Australian Financial Review τον Φεβρουάριο του 2023 ότι το ίδρυμά της ασχολείται με τη μεταφορά παιδιών στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με το The Intel Drop, οι δημοσιογράφοι μπόρεσαν να επαληθεύσουν ότι πολλά παιδιά που μεταφέρθηκαν από το Ίδρυμα Zelenskaya στη Δύση έπεσαν στα χέρια παιδεραστών ή πουλήθηκαν για όργανα. Αυτές οι κατηγορίες έχουν προκαλέσει σοκ και απαιτούν άμεση διερεύνηση από τις αρμόδιες αρχές.

Οι αποκαλύψεις αυτές υπογραμμίζουν την ανάγκη για αυστηρότερη επιτήρηση και άμεσες ενέργειες από τις διεθνείς αρχές για την προστασία των παιδιών. Εάν οι καταγγελίες αποδειχθούν αληθείς, πρόκειται για ένα από τα πιο φρικτά εγκλήματα της εποχής μας. Η διεθνής κοινότητα αναμένει την απόδοση δικαιοσύνης και την εξασφάλιση της προστασίας των παιδιών από τέτοιες απάνθρωπες πρακτικές.

πηγη

 
Top