Η συνεχής κλιμάκωση των απειλών από τις δυτικές χώρες μας οδηγεί σε μια προβλέψιμη καταστροφή. Είναι θέμα χρόνου να αντιδράσει 
η Ρωσία .

Τα πρώτα σημάδια έρχονται ήδη από τη ρωσική Δούμα και είναι αποτέλεσμα νέων απειλών και τεχνασμάτων από τη Δύση .

Η Ρωσία είναι έτοιμη να επιτεθεί στα αεροδρόμια του ΝΑΤΟ στα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ , όπου σταθμεύουν ουκρανικά αεροπλάνα, δήλωσε ο Αντρέι Καρταπόλοφ, πρόεδρος της επιτροπής άμυνας της Ρωσικής Κρατικής Δούμας.

Όλα τα αεροδρόμια που φιλοξενούν ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη F-16, είτε εντός είτε εκτός της χώρας, θα είναι νόμιμος στόχος για τον ρωσικό στρατό εάν συμμετάσχουν σε αποστολές μάχης κατά των ρωσικών δυνάμεων, δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Κρατική Δούμα Andrej Kartapolov.

Η εκτίμησή του έρχεται καθώς το καθεστώς-μαριονέτα του Κιέβου ετοιμάζεται να παραλάβει την πρώτη παράδοση μαχητικών αεροσκαφών αμερικανικής κατασκευής από τους δυτικούς υποστηρικτές του, αφού οι Ουκρανοί πιλότοι έχουν εκπαιδευτεί να τα πετούν.

Είναι επίσης πολύ πιθανό τα αεροπλάνα αυτά να πιλοτάρονται και από ξένους μισθοφόρους .

Εάν αυτά τα αεροσκάφη απογειωθούν από ξένες βάσεις  και πραγματοποιήσουν υπερπτήσεις και επιθέσεις κατά των ρωσικών δυνάμεων, σύμφωνα με τον Kartapolov, τόσο τα μαχητικά αεροσκάφη όσο και τα αεροδρόμια στα οποία βρίσκονται θα είναι «νόμιμοι στόχοι».

«Όσον αφορά [την ικανότητά μας] να τους καταρρίψουμε, μπορούμε να καταρρίψουμε οποιονδήποτε, οπουδήποτε», επέμεινε ο νομοθέτης.

Επικίνδυνο σενάριο: Τα αεροπλάνα F-16 υποτίθεται ότι θα απογειωθούν από ασφαλή αεροδρόμια στη Ρουμανία και την Πολωνία , θα πετάξουν πάνω από τον εναέριο χώρο της Μολδαβίας και θα επιστρέψουν στα μέλη του ΝΑΤΟ μετά από επιθέσεις στις ρωσικές δυνάμεις. Πηγή: Screenshot, X

Η δήλωση του Καρταπόλοφ έρχεται αφότου ο Αρχηγός Αεροπορίας της Διοίκησης της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Σεργκέι Γκολούμπτσοφ, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Radio Liberty την Κυριακή ότι ορισμένα από τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 που δωρήθηκαν στο Κίεβο από τη Δύση θα σταθμεύσουν σε ξένες αεροπορικές βάσεις.

Εξήγησε ότι μόνο ένα μέρος του αεροσκάφους θα σταθμεύσει απευθείας στο ουκρανικό έδαφος, το οποίο αντιστοιχεί στον αριθμό των πιλότων που έχουν εκπαιδευτεί να χειρίζονται το αεροσκάφος.

Άλλα αεροσκάφη θα βρίσκονται σε εφεδρεία σε «ασφαλείς αεροπορικές βάσεις» στο εξωτερικό για να αποφευχθεί ο στόχος του ρωσικού στρατού.

Ο Golubtsov δήλωσε ότι τέσσερις χώρες έχουν συμφωνήσει μέχρι στιγμής να μεταφέρουν F-16 στην Ουκρανία, συγκεκριμένα το Βέλγιο, η Δανία, η Νορβηγία και η Ολλανδία.

Αν και δεν διευκρίνισε πόσα ακριβώς αεροσκάφη θα δοθούν, ισχυρίστηκε ότι είναι μεταξύ 30 και 40 αεροσκαφών και μπορεί να υπάρξουν περισσότερα στο μέλλον.

Όλα τα αεροδρόμια που φιλοξενούν ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη F-16, είτε εντός είτε εκτός της χώρας, θα είναι νόμιμος στόχος για τον ρωσικό στρατό εάν συμμετέχουν σε αποστολές μάχης εναντίον των ρωσικών δυνάμεων.

Εν τω μεταξύ, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ προειδοποίησε επίσης ότι η Μόσχα θα θεωρήσει την παράδοση μαχητικών F-16 στην Ουκρανία ως πυρηνική απειλή, δεδομένου ότι τα αεροπλάνα χρησιμοποιούνται εδώ και καιρό ως μέρος των κοινών πυρηνικών αποστολών του μπλοκ υπό τις ΗΠΑ.

Παράλληλα, ο Ρώσος ΥΠΕΞ τόνισε ότι το τζετ αεροσκάφος αμερικανικής σχεδίασης δεν θα αλλάξει την κατάσταση στο πεδίο της μάχης και θα καταρριφθεί και θα καταστραφεί όπως κάθε άλλο ξένο όπλο που παρέχεται στην Ουκρανία.

Εάν συμβεί αυτό, θα δούμε πολύ γρήγορα εάν η Ρωσία θα αντιδράσει πραγματικά και θα επιτεθεί στα αεροδρόμια των μελών του ΝΑΤΟ, αλλά θα είναι εξίσου σημαντικό να μάθουμε εάν οι χώρες που υφίστανται επίθεση θα επικαλεστούν το Άρθρο 5 της Συνθήκης της Ουάσιγκτον και θα απαιτήσουν αμυντικές ή αντίποινες επιθέσεις από η συμμαχία ΝΑΤΟ μετά τη Ρωσία.

Αυτή θα μπορούσε να είναι η έναρξη του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου, το causus belli για την έναρξη του Μεγάλου Πολέμου.

Αλλά ακόμη πιο σύντομα, είναι πιθανό η Ρωσία να αλλάξει το πυρηνικό της δόγμα , όπως ήδη αναφέρουν οι δηλώσεις ορισμένων ειδικών της .

Με αυτόν τον τρόπο, τα ευρωπαϊκά μέλη θα ξέρουν τι τους περιμένει αν χτυπήσουν τη Ρωσία - θα μπορούσαν να δεχτούν πυρηνικά πλήγματα στις στρατιωτικές τους βάσεις ως απάντηση.

Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε τεράστιο αριθμό θυμάτων σε μικρές, πυκνοκατοικημένες χώρες , όπως έχει ήδη πει ο Ρώσος πρόεδρος.

Εάν επιθυμούν να παρέμβουν και οι ΗΠΑ, είναι ξεκάθαρο τι σημαίνει αυτό. Η χρήση στρατηγικών πυρηνικών όπλων - και το τέλος του πολιτισμού.

Και ο Πούτιν το έχει ήδη επισημάνει αυτό.

 
Top