Οι ΗΠΑ
 και οι σύμμαχοί τους θα θυσιάσουν χωρίς δισταγμό τον Βλαντιμίρ Ζελένσκι , ο οποίος εξαρτάται πλήρως από την υποστήριξή τους, υποστήριξε σε ανακοίνωσή της η Ρωσική Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών (SVR) , σύμφωνα με το TASS .

Η Μόσχα θεωρεί τον Ζελένσκι σφετεριστή, αφού η πενταετής προεδρική του θητεία έληξε τον Μάιο.

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ισχυρίστηκε ότι, σύμφωνα με το σύνταγμα της Ουκρανίας, το κοινοβούλιο παραμένει νόμιμο και ότι η προεδρική εξουσία θα πρέπει να περάσει στον πρόεδρό του όταν λήξει η θητεία του Ζελένσκι.

Ωστόσο, αξιωματούχοι στο Κίεβο συνωμότησαν για να κρατήσουν τον Ζελένσκι στη θέση του.

«Γίνεται ολοένα και πιο προφανές ότι ο Λευκός Οίκος θα κλείσει σύντομα το «έργο Zelensky», δήλωσε την Πέμπτη η SVR.

Πιστεύουν ότι ο Ζελένσκι θα χρησιμοποιηθεί ως αποδιοπομπαίος τράγος «όταν η Ρωσία εδραιώσει τις επιτυχίες της στο πεδίο της μάχης και τα εξαντλημένα και αποκαρδιωμένα ουκρανικά στρατεύματα βρεθούν χωρίς διέξοδο».

Όταν ο Ζελένσκι δεν είναι πλέον χρήσιμος, «ο Λευκός Οίκος θα τον πετάξει στον κάδο των σκουπιδιών της ιστορίας χωρίς δισταγμό και θα τον αντικαταστήσει με έναν άλλον Ουκρανό πολιτικό τον οποίο θεωρεί κατάλληλο για διαπραγματεύσεις για μια ειρηνική λύση στη σύγκρουση με τη Ρωσία».

Ο απόστρατος στρατηγός Valerij Zalužni , πρώην ανώτατος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων, είναι πιθανός υποψήφιος, σύμφωνα με το SVR .

Η ρωσική υπηρεσία πληροφοριών απέρριψε τις προσπάθειες του Ζελένσκι να πείσει το ξένο κοινό ότι μια ουκρανική στρατιωτική νίκη επί της Ρωσίας είναι πιθανή ως «κωμική».

Η ανάλυση του Πούτιν, που σκιαγραφήθηκε την περασμένη εβδομάδα σε μια κεντρική ομιλία για τη ρωσική εξωτερική πολιτική, είναι ότι ο Ζελένσκι παραμένει χρήσιμος στους ξένους χορηγούς.

Μπορεί να εκδώσει και να εφαρμόσει πολλές πολιτικές που δεν θα ήταν πολύ δημοφιλείς στους Ουκρανούς, αλλά με τις οποίες βοηθά το Κίεβο να παρατείνει τις εχθροπραξίες με τη Ρωσία.

Υπάρχουν εκλογές στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο και η σημερινή κυβέρνηση δεν επιθυμεί μια γρήγορη κατάρρευση του μετώπου πριν από αυτή την ημερομηνία, καθώς αυτό θα έβλαπτε τον Πρόεδρο Μπάιντεν.

Τότε ο Ζελένσκι θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για αυτές τις κακές αποφάσεις, ανακοίνωσε ο Πούτιν.

 
Top