Ο Αμερικανός Γερουσιαστής Jim Banks: Στη «Λίστα Εχθρών» της Ουκρανικής Κυβέρνησης

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Jim Banks (R-Ind.) αποκάλυψε ότι το όνομά του, μαζί με τα ονόματα πολλών άλλων μελών του Κογκρέσου, βρίσκεται σε μια μυστική "λίστα εχθρών" που συνέταξε η ουκρανική κυβέρνηση. Ο λόγος για την ένταξή τους στη λίστα είναι η αντίθεσή τους στην αποστολή επιπλέον χρηματοδότησης και όπλων στο Κίεβο.

Σύμφωνα με τον Banks, η λίστα αυτή δημοσιεύτηκε σε μια βάση δεδομένων που χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. «Το γραφείο μου θα επικοινωνήσει με τους άλλους Αμερικανούς που στοχοποιούνται από την ουκρανική κυβέρνηση», έγραψε σε tweet.

Ανάμεσα στα ονόματα της λίστας είναι και ο Elon Musk, ο David Sacks, ο Vivek Ramaswamy, ο JD Vance και ο Donald Trump. Ο Elon Musk μπήκε στη λίστα λόγω ενός tweet που μοιράστηκε τον περασμένο Οκτώβριο, ζητώντας να σταματήσει κάθε χρηματοδότηση προς την Ουκρανία.

Η Laura Loomer, επίσης στη λίστα, εξέφρασε ανησυχίες για τη σωματική της ασφάλεια και αναρωτήθηκε αν οι Ουκρανοί θα μπορούσαν να βλάψουν τον πρώην Πρόεδρο Trump. «Γιατί η κυβέρνησή μας χρησιμοποιεί τα χρήματα των φορολογουμένων μας για να δημιουργήσει λίστες εχθρών της Ουκρανίας με αντιληπτούς εχθρούς; Αυτό είναι τρελό», δήλωσε η Loomer.

Αρκετοί άλλοι εξέφρασαν την ανησυχία τους, περιλαμβάνοντας τον Rand Paul, τον Matt Gaetz, τη Marjorie Taylor Greene και τον Jim Jordan. Ο λογαριασμός X του Amuse, που ακολουθεί ο υποψήφιος για την προεδρία του 2024 Robert F. Kennedy Jr., έγραψε ότι «μερικοί άνθρωποι σε αυτή τη λίστα έχουν δολοφονηθεί, οπότε μην το παίρνετε ελαφρά».

Το Ινστιτούτο Ron Paul δημοσίευσε μια έκθεση σχετικά με τη λίστα, η οποία δημιουργήθηκε από την ουκρανική διαδικτυακή έκδοση "Data Journalism Agency" (TEXTY). Η έκθεση προσπαθεί να δυσφημίσει Αμερικανούς πολιτικούς, δημοσιογράφους και παράγοντες επιρροής των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ως εργαλεία της Ρωσίας.

Η TEXTY ισχυρίζεται ότι τα ονόματα στη λίστα μπορεί να μην έχουν άμεσους, αποδεδειγμένους δεσμούς με τη ρωσική κυβέρνηση, αλλά τα επιχειρήματά τους αντικατοπτρίζουν μηνύματα της ρωσικής προπαγάνδας.

Ο Jamie White από το Infowars ανέφερε ότι τόσο αυτός όσο και η συνάδελφός του Kelen McBreen, οι οποίοι έκαναν ρεπορτάζ για τα μυστικά βιοεργαστήρια στην Ουκρανία, περιλαμβάνονται επίσης στη λίστα.

Αυτές οι εξελίξεις τονίζουν τις εντάσεις και τη δυσπιστία ανάμεσα σε ορισμένους Αμερικανούς πολιτικούς και την ουκρανική κυβέρνηση, καθώς και την επιρροή που μπορεί να έχει η εξωτερική πολιτική και η στρατιωτική υποστήριξη των ΗΠΑ στην Ουκρανία.

Συμπεριλαμβάνονται στη λίστα επίσης τα παρακάτω ονόματα


Juanita Broaddrick


Ρόμπι Στάρμπακ


Άλεξ Μπρούζεβιτς


Μόλι Χέμινγουεϊ


Γερουσιαστής Rand Paul


Αντιπρόσωπος Matt Gaetz


Δημ. Marjorie Taylor Greene


Αντιπρόσωπος Τζιμ Τζόρνταν


Συνταγματάρχης Ντάγκλας Μακγκρέγκορ

 
Top