Εδώ και δύο χρόνια, η Ρωσία
 καταστρέφει επιτυχώς στόχους στην Ουκρανία με όπλα απαράμιλλα στον κόσμο - πυραύλους που οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ δεν μπορούν καν να καταρρίψουν επειδή είναι τόσο γρήγοροι και απρόβλεπτοι.

Και που δεν τα έχουν ούτε οι ίδιοι.

Πρόκειται φυσικά για διάφορους τύπους υπερηχητικών, υπερηχητικών πυραύλων.

Το όπλο ενάντια στο οποίο η Ουκρανία και η Δύση δεν έχουν άμυνα είναι τόσο εξελιγμένο που το ΝΑΤΟ θα χρειαστεί άλλα 20 χρόνια για να το αναπτύξει.


Από τις ΗΠΑ έρχονται συνεχώς νέα ότι «σύντομα» θα είναι διαθέσιμα και στις αμερικανικές δυνάμεις.

Αλλά δεν υπάρχει καμία ένδειξη για αυτό.

Αντιθέτως, υπάρχει τώρα μια συγκλονιστική παραδοχή από το Παρίσι για το τεράστιο υστέρημα της «μεγαλύτερης υπερδύναμης»: «Τα υπερηχητικά όπλα μάλλον απέχουν ακόμη δεκαετίες από τη χρήση και η απαραίτητη έρευνα γίνεται καλύτερα σε συνεργασία μεταξύ των δυτικών χωρών». λέει ο Kerstin Huber , εκτελεστικός αξιωματικός για την τεχνολογία οχημάτων στον Οργανισμό Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΝΑΤΟ. «Νομίζω ότι χρειαζόμαστε άλλα 20 χρόνια », είπε ο Huber στο Defense News στο περιθώριο μιας στρογγυλής τράπεζας τεχνολογίας στην εμπορική έκθεση άμυνας Eurosatory στο Παρίσι.

Και πώς είναι δυνατόν αυτό, όταν το ΝΑΤΟ λέει εδώ και πολλά χρόνια ότι αυτοί οι πύραυλοι θα αναπτυχθούν και θα αναπτυχθούν ανά πάσα στιγμή;

«Η προστασία των ευαίσθητων ηλεκτρονικών των υπερηχητικών πυραύλων, η κατανόηση της συμπεριφοράς διαφόρων υλικών και η πρόβλεψη αεροδυναμικής σε θερμοκρασίες έως 3.000 βαθμούς Φαρενάιτ (1.649 βαθμοί Κελσίου) θα απαιτήσουν εκτεταμένες δοκιμές πτήσης, δήλωσε το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου των ΗΠΑ σε έκθεση του 2023, προσθέτοντας ότι αποτυχημένες δοκιμές λόγω καθυστερημένης προόδου τα τελευταία χρόνια», αναφέρει η έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού των ΗΠΑ .

Ο Ρώσος στρατιωτικός σχολιαστής Αντρέι Μαρτιάνοφ δεν μπορούσε παρά να χλευάσει τους δυτικούς ειδικούς.

«Όχι σκατά, ιδιοφυΐα, συγγνώμη τα γαλλικά μου. Τι θα λέγατε να επιστρέψετε στο σχολείο και να προσπαθήσετε να αναπτύξετε έναν υπερηχητικό πύραυλο όπως το P-800 Onyx ή, για εκείνο το θέμα, το Mach=4,2 Kh-32, που και τα δύο είχαν καταστροφικά αποτελέσματα στο WMO ; Τι γίνεται με την απόκτηση αυτών των πολύτιμων συνόλων δεδομένων, την τηλεμετρία, την ανάπτυξη υλικών, την ανάπτυξη προωθητικών εξαιρετικά υψηλής ώθησης όπως η παρακμή, η ικανότητα ελέγχου πυραύλων κ.λπ.

Ας θυμηθούμε, πριν από δύο χρόνια ή περισσότερο, προειδοποίησα: το «catch up» είναι σκόπιμα σε εισαγωγικά, γιατί όπως σημειώνει ο Knutov (και πολλοί άλλοι σοβαροί ειδικοί σε αυτόν τον τομέα, κυρίως ο ίδιος ο Πρόεδρος της Ρωσίας ) υπήρξε καθυστέρηση για πολλά χρόνια ( Zahoda op. aut. ) πίσω μας 5-7 χρόνια , που θα διαρκέσουν (γιατί, είναι ξεχωριστή ερώτηση) γιατί όχι μόνο καλύτερα όπλα για την επόμενη γενιά θα βελτιώνονται συνεχώς, αλλά συστήματα για την καταπολέμηση των αμερικανικών όπλων που θα εμφανιστεί και ενάντια στα συστήματα των προηγούμενων γενεών.

Αγόρι, ήμουν πολύ αισιόδοξος. 20 χρόνια λοιπόν . Γεια, απλώς αναφέρω τα νέα εδώ. Θυμάστε το 2018 και όλους εκείνους τους δυτικούς «ειδικούς» που μιλούσαν για αυτά τα όπλα μπουτίκ; Και ξαφνικά ο όρος «υπερηχητικός» έγινε τόσο δημοφιλής στη Δύση. Λοιπόν, όπως λένε στον Καύκασο - όσες φορές και να επαναλάβεις τη λέξη μπακλαβάς, δεν θα γίνει πιο γλυκός στο στόμα σου».

Πηγή: Screenshot, X

Εν ολίγοις, το όπλο ενάντια στο οποίο η Ουκρανία και η Δύση δεν έχουν άμυνα είναι τόσο εξελιγμένο που θα χρειαστούν άλλα 20 χρόνια από το ΝΑΤΟ για να το αναπτύξει.

Και μετά θα είναι πάλι πίσω από τη Ρωσία.

Και το ίδιο ΝΑΤΟ εξακολουθεί να πυροβολεί όπλα, να περνά καθημερινά τις ρωσικές «κόκκινες γραμμές», να βομβαρδίζει τις παραλίες με τους λουόμενους της Σεβαστούπολης με αμερικανικούς πυραύλους και να μας σπρώχνει όλους μαζί σε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.

Τούτου λεχθέντος, γνωρίζουμε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν  είχε ήδη προειδοποιήσει ξεκάθαρα κατά την άφιξη δύο αμερικανικών ομάδων κρούσης αεροπλανοφόρων στη Μεσόγειο ότι τα αεροσκάφη MiG-31 ξεκινούν περιπολίες με στιλέτα στη Μαύρη Θάλασσα , και το βεληνεκές αυτών των πυραύλων είναι παντού. στις ακτές του Λιβάνου.

Όποιος μπορεί να καταλάβει.

 
Top