Την Τρίτη έγινε γνωστό ότι ορισμένα μαχητικά 
F-16 , τα οποία θα μεταφερθούν σε ουκρανικούς σχηματισμούς, δεν θα βασίζονται στο έδαφος της ίδιας της Ουκρανίας , αλλά στις αεροπορικές βάσεις της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας , προκειμένου να 
αποφευχθούν επιθέσεις εναντίον τους. .

Το κανάλι Telegram «Dva Majorja» αξιολογεί μάλλον ψύχραιμα την επικίνδυνη εξέλιξη της κατάστασης: «Ένα τέτοιο σενάριο ήταν αναμενόμενο. Πρώτον, τα ίδια τα μαχητικά βρίσκονται ήδη στη Ρουμανία (ακριβέστερα στη βάση Fetesti ), όπου εκπαιδεύονται πιλότοι, επομένως οι Ουκρανοί πιλότοι είναι εξοικειωμένοι με τις (δυτικές) αεροπορικές βάσεις και διαδρομές πτήσης.

Δεύτερον, οι δοκιμαστικές πτήσεις από τη Ρουμανία προς την περιοχή της Οδησσού έχουν ήδη πραγματοποιηθεί περισσότερες από μία φορές. Τα F-16 πέταξαν μέσω της Tulcea στο Vilkovo και έκαναν αρκετούς γύρους πάνω από το Zmein . Γιατί; Ένας από τους χώρους εκτόξευσης εντοπίστηκε εκεί και ο στόχος ήταν η Κριμαία .

Τρίτον, τα μαχητικά αεροσκάφη θα είναι ασφαλέστερα στο έδαφος των χωρών του ΝΑΤΟ . Μια επίθεση στα αεροδρόμια της συμμαχίας θα οδηγούσε σε πλήρη κλιμάκωση, οπότε ανακοινώθηκε επίσημα ότι η υποδομή του ΝΑΤΟ θα χρησιμοποιηθεί από μαχητικά αεροσκάφη για να επιτεθεί στη Ρωσία .

Σε μια παρτίδα σκάκι, αυτή η κατάσταση θα ονομαζόταν πιρούνι. Από τη μία πλευρά, μπορείτε να χτυπήσετε αεροπορικές βάσεις με αβέβαιη αποτελεσματικότητα (επιθέσεις σε απομακρυσμένα αεροδρόμια των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων το έχουν αποδείξει και το ΝΑΤΟ έχει αεροσκάφη AWACS σε μόνιμη υπηρεσία , γεγονός που απλοποιεί τον έγκαιρο εντοπισμό εκτοξεύσεων πυραύλων) και να σώσετε πρόσωπο.

Από την άλλη, αφήστε το ως γεγονός (άλλωστε, η εκπαίδευση είναι ήδη σε εξέλιξη) και επιδιώξτε να καταστρέψετε την αεροπορία με άλλους τρόπους, αλλά ταυτόχρονα να επιδείξετε αδυναμία στα μάτια της Δύσης , στην οποία η συμμαχία υπολογίζει ως μέρος της κλιμάκωσης των εντάσεων.

Αξίζει να προστεθεί ότι μόνο ένα μέρος του αεροσκάφους θα απολαμβάνει τέτοια προνόμια. Τολμούμε να υποθέσουμε ότι πρόκειται για αεροσκάφη τύπου JASSM (κρουαζιερόπλοιο, έως 370 km ) ή πύραυλοι αέρος-αέρος AIM-120D με ακτίνα μάχης έως 180 km .

Με μεγάλη πιθανότητα, θα βρίσκονται στη Fetesta και στο Campiy-Turzia στη Ρουμανία, από όπου μπορούν να πετάξουν σε ενδιάμεσες προσγειώσεις σε αεροδρόμια στο δυτικό τμήμα της λεγόμενης Ουκρανίας ή απευθείας μέσω της Μολδαβίας και της περιοχής της Οδησσού.

Η Σλοβακία φαίνεται απίθανη λόγω της παρουσίας καταλληλότερης Ρουμανίας και βάσεων στο Uzhhorod και στο Ivano-Frankivsk. Δεδομένης της εγγύτητας των αεροδρομίων Rzeszow και Minsk Mazowiecki , η συμμετοχή των Πολωνών σε αυτή τη διαδικασία δεν αποκλείεται ακόμη».

Κατευθύνσεις επιθέσεων στη Ρωσία
Κατευθύνσεις επιθέσεων στη Ρωσία. Πηγή: Screenshot, X

«Παρεμπιπτόντως, το τελευταίο φιλοξενεί την πολωνική μοίρα F-16, επομένως υπάρχει ανάγκη για υποδομές για την εξυπηρέτηση των μαχητικών αεροσκαφών εκεί. Και μπορούν να πετάξουν με μια προσγείωση στο συνηθισμένο αεροδρόμιο στο Lutsk ή στο Ozerny. Παρόμοιες ενέργειες πραγματοποιούνταν περιοδικά από βομβαρδιστικά Su-24M πριν από την εκτόξευση των πυραύλων κρουζ Storm Shadow/SCALP . Απογειώθηκαν από το Starokonstantinov χωρίς πυρομαχικά, προσγειώθηκαν κάπου στο Mirgorod , όπου ήταν εξοπλισμένοι, και επέστρεψαν μετά την εκτόξευση με ανεφοδιασμό σε ένα από τα αεροδρόμια της Zapadenščina .

Αυτό σημαίνει ότι η τακτική της χρήσης πυραυλοφορέων ελιγμών έχει σχεδιαστεί μέσα και έξω, επομένως δεν θα είναι δύσκολο να προσαρμοστεί ελαφρώς για τη χρήση αεροσκαφών από τη Ρουμανία ή την Πολωνία . Αυτό όμως θα δυσκολέψει το έργο της αεροπορίας και της αεράμυνας μας, επομένως πρέπει να σκεφτούμε προσεκτικά το θέμα των αντίμετρων.

Τα F-16 θα μπορούσαν να απογειωθούν με:

- αεροδρόμια στο Rzeszów (στρατιωτική βάση των ΗΠΑ).

- αεροδρόμια στο Laško (32 βάσεις TA).

- αεροδρόμια στο Radom (βάση 42 UCHA).

- αεροδρόμια σε Povidze (33 βάσης TrA).

- αεροδρόμια στο Kshesin (31 βάσεις TA).

Στη Ρουμανία με:

- αεροδρόμια στο Μπακάου (95 βάση TA).

- αεροδρόμια στο Βουκουρέστι/Henri Coanda (90 βάσης TrA)

- αεροδρόμια στην Campia Turzia (βάση 71 TA).

- αεροδρόμια σε Constance/Mikhail Kogalniceanu (57η αεροπορική βάση).

- αεροδρόμια στο Fetesti (86 βάσης TA).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βάση 86 TA (Fetesti) χρησιμοποιείται ως κέντρο εκπαίδευσης πιλότων F-16 για Ουκρανούς πιλότους», καταλήγουν οι σχολιαστές.

Μετά πρόβες για επιθέσεις στην Κριμαία
Τα αεροπλάνα του ΝΑΤΟ στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας προσομοιώνουν επιθέσεις στην Κριμαία εδώ και αρκετούς μήνες. Πηγή: Στιγμιότυπο

Είναι προφανές ότι η Δύση θα περάσει μια άλλη ρωσική κόκκινη γραμμή.

Κατά τα άλλα, αυτό ήταν ήδη εμφανές τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.

«Με βάση μια δημοσιευμένη συνομιλία μεταξύ Γερμανών στρατηγών σχετικά με τις επιθέσεις στη γέφυρα της Κριμαίας, τρία αεροσκάφη του ΝΑΤΟ πέταξαν σήμερα στον ουκρανικό εναέριο χώρο από τη Ρουμανία. Δύο F-16 και ένα F-35. Τα αεροπλάνα προσομοίωσαν πυραυλικές επιθέσεις από το έδαφος της Περιφέρειας Μικολάιβ στην Κριμαία και τον Στόλο της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Μεταξύ άλλων, τα τρία αυτά αεροσκάφη παρακολουθούνταν ενεργά από συστήματα αεράμυνας Patriot και 3 κινητά ραντάρ στις περιοχές Kherson και Zaporozhye.

Εκτός από την εξάσκηση των χτυπημάτων στην Κριμαία, το F-35 προσπάθησε ενεργά να παρακολουθήσει τη θέση των ρωσικών και ραντάρ πρώτης γραμμής.

Η όλη επιχείρηση διήρκεσε περίπου 32 λεπτά, μετά τα οποία όλα τα αεροπλάνα έφυγαν από τον ουκρανικό εναέριο χώρο», ανέφερε ένα από τα ρωσικά κανάλια τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.

«Η Δύση κλιμακώνει τη σύγκρουση , η οποία αναπόφευκτα θα επεκταθεί πέρα ​​από τα σύνορα της Ουκρανίας. Όχι όμως με μάχες με τανκς, αλλά με πυραυλικά χτυπήματα στις υποδομές του ΝΑΤΟ. Εάν η Ρωσία δεν σταματήσει αυτή την τάση κλιμάκωσης του ΝΑΤΟ, ένας μεγάλος πόλεμος είναι αναπόφευκτος. Η δύναμη μπορεί να σπάσει μόνο με τη βία, όχι με ανίσχυρες απειλές, όσο τρομερές κι αν είναι», εκτιμούν Ρώσοι σχολιαστές.

Και αργά ή γρήγορα θα συμβεί πραγματικά...

Τι θα σήμαινε η πρόσκρουση μιας μόνο κεφαλής Iskander με 50 κιλοτόνους πυρηνικής εκρηκτικής ύλης, για παράδειγμα, στο αεροδρόμιο στο Aviano της Ιταλίας , φαίνεται στην προσομοίωση τίτλου.

Η Σλοβενία ​​μπορεί να μην είναι ο πρώτος στόχος της Ρωσίας, αλλά ο διάδρομος του ΝΑΤΟ διέρχεται από αυτόν και η στρατιωτική βάση Aviano δεν απέχει πολύ από τα δυτικά σλοβενικά σύνορα.

Η Πύλη της Λιουμπλιάνα θεωρούνταν κάποτε μια σημαντική συγκοινωνιακή διασταύρωση σε όλα τα σχέδια της JLA και εκείνων στα δυτικά και ανατολικά της ηπείρου.

Με τους υπερηχητικούς ή και πυρηνικούς πυραύλους της, η Ρωσία θα πρέπει να αναγκαστεί να τους κλείσει πριν εισάγει στρατεύματα μέσω Σλοβενίας στο μέτωπο στην Ουκρανία; Γιατί οι Σλοβένοι πολιτικοί δεν απέτρεψαν αυτόν τον κίνδυνο με διπλωματικά σοφότερες και μη αντικρουόμενες πολιτικές;

Ας δούμε απλώς τι σημαίνει για την Aviana μια ενιαία τακτική πυρηνική επίθεση με πυραύλους.

Σε περίπτωση ρωσικής επίθεσης στην Aviana με το Iskander, το αεροδρόμιο δεν θα υπήρχε πλέον και δεν θα έμεναν πολλά από την κοντινή πόλη Aviana.

Το ίδιο ισχύει και για άλλες πόλεις της Ρουμανίας και της Πολωνίας.

Μπορείτε να προσομοιώσετε άλλες επιτυχίες εδώ. Κατά κανόνα, ένα Iskander έχει 50 KT TNT , για δύο καλές βόμβες από τη Χιροσίμα.

Πιστεύετε ότι αυτό είναι αδύνατο;

Για μια χώρα που έχει ήδη αποφασίσει να κόψει τους δεσμούς με τη Δυτική Ευρώπη για τουλάχιστον μία γενιά, δεν θα τολμούσα να το πω αυτό.

Τα πράγματα έχουν φτάσει τόσο μακριά που όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι.

Η Ρωσία από την άλλη σπρώχνεται όλο και περισσότερο στη γωνία και θα αναγκαστεί να επιλέξει μια από τις δυσάρεστες επιλογές στο τέλος.

Ουσιαστικά, όλα θα περιοριστούν σε επιθέσεις στα αεροδρόμια των μελών του ΝΑΤΟ, πρώτα με συμβατικούς και, σε περίπτωση απάντησης του ΝΑΤΟ, με πυρηνικούς πυραύλους.

Σίγουρα δεν θα ήταν φρόνιμο να προγραμματίσετε διακοπές στην Ανατολική Ευρώπη τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με την πολιτική της ΕΕ και των ΗΠΑ, το πιο προτεινόμενο, αν και όχι απολύτως ασφαλές, είναι το νότιο ημισφαίριο.

 
Top