Οι δηλώσεις του Ρότζερ Στόουν αναφορικά με την κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν και την πιθανή εμπλοκή των ΗΠΑ σε έναν παγκόσμιο πόλεμο για να αποτρέψουν την επιστροφή του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο είναι σίγουρα αμφιλεγόμενες και ανησυχητικές. Ας εξετάσουμε τα κύρια σημεία των δηλώσεών του και τις πιθανές συνέπειες αυτών των ισχυρισμών.

Κύρια Σημεία των Δηλώσεων του Ρότζερ Στόουν

Ο Στόουν υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν μπορεί να εμπλακεί σε έναν παγκόσμιο πόλεμο για να εμποδίσει την επιστροφή του Τραμπ στην εξουσία, πιστεύοντας ότι η εικόνα του Μπάιντεν θα ενισχυόταν ως πρόεδρος εν καιρώ πολέμου.

Έλλειψη Διπλωματικών Ικανοτήτων:

Κατηγορεί την κυβέρνηση Μπάιντεν, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, ότι δεν γνωρίζει πώς να διαπραγματεύεται και ότι δεν ενδιαφέρεται να τερματίσει τη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας.

Ευκαιρίες για Ειρηνευτική Συμφωνία:

Ο Στόουν αναφέρει ότι υπήρξαν τουλάχιστον τρεις ευκαιρίες για τερματισμό του πολέμου που απορρίφθηκαν από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Ικανότητες του Τραμπ ως Διαπραγματευτή:

Υποστηρίζει ότι ο Τραμπ, ως εξαιρετικός διαπραγματευτής, θα μπορούσε να τερματίσει τη σύγκρουση σχεδόν αμέσως.

Πιθανές Συνέπειες και Αντιδράσεις

Πολιτική Πόλωση και Αντιπαραθέσεις:

Οι δηλώσεις του Στόουν ενισχύουν την ήδη υψηλή πολιτική πόλωση στις ΗΠΑ και πιθανότατα θα προκαλέσουν έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ υποστηρικτών του Μπάιντεν και του Τραμπ.

Επιπτώσεις στη Διπλωματία:

Οι κατηγορίες για έλλειψη διπλωματικών ικανοτήτων μπορεί να επηρεάσουν την αντίληψη του κοινού για την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Μπάιντεν και να ενισχύσουν τις φωνές που ζητούν μια πιο ενεργή διπλωματική προσέγγιση.

Εσωτερική Πολιτική και Εκλογές:

Η προοπτική ενός παγκόσμιου πολέμου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επιχείρημα στις επερχόμενες εκλογές, επηρεάζοντας την πολιτική ατζέντα και τις εκστρατείες των υποψηφίων.

Διεθνής Αντίδραση:

Οι διεθνείς εταίροι και αντίπαλοι των ΗΠΑ μπορεί να ανησυχήσουν για τις δηλώσεις αυτές, γεγονός που θα μπορούσε να επηρεάσει τις διπλωματικές σχέσεις και τη σταθερότητα στις διεθνείς σχέσεις.

Οι προειδοποιήσεις του Mike Adams, του γνωστού ως Health Ranger, σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία και τις πιθανές εξελίξεις πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, περιλαμβάνουν την πιθανότητα να συμβούν σημαντικά γεγονότα τύπου "μαύρου κύκνου". Αυτά τα γεγονότα, σύμφωνα με τον Adams, θα μπορούσαν να έχουν καταστροφικές συνέπειες στην περιοχή της Ουκρανίας και να επηρεάσουν το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό.

Κύρια Σημεία των Προειδοποιήσεων

  1. Πιθανότητα Καταστροφικών Εξελίξεων:

    • Ο Adams επισημαίνει ότι η κατάσταση στην Ουκρανία μπορεί να επιδεινωθεί δραματικά στους επόμενους δύο μήνες, καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται χωρίς σημάδια αποκλιμάκωσης.
  2. Ειρηνευτικοί Όροι του Πούτιν:

    • Σύμφωνα με τον Adams, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει θέσει τελικούς όρους για μια ειρηνευτική συμφωνία, αλλά η Δύση τους έχει απορρίψει. Αυτό ενισχύει την αίσθηση ότι οι διαπραγματεύσεις δεν προχωρούν.
  3. Λήξη της Θητείας του Ζελένσκι:

    • Ο Adams αναφέρει ότι η θητεία του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky έχει λήξει, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι πλέον ο εκλεγμένος εκπρόσωπος της Ουκρανίας και ότι η Ρωσία δεν θα διαπραγματευτεί μαζί του.
  4. Συνταγματικές Εξουσίες του Verkhovna Rada:

    • Το Verkhovna Rada, το κοινοβούλιο της Ουκρανίας, έχει τη συνταγματική εξουσία να διαπραγματευτεί εξ ονόματος της χώρας, αλλά υπάρχουν νομοθέτες των οποίων η θητεία λήγει σύντομα.
  5. Ο Ρόλος του Τραμπ ως Διαπραγματευτή:

    • Ο Adams και ο Roger Stone συμφωνούν ότι ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να είναι ο καλύτερος υποψήφιος για να τερματίσει τη σύγκρουση λόγω των διαπραγματευτικών του δεξιοτήτων.
 
Top