Ένα αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης 11 Ιουνίου στην πλατεία Λιονταριών στο κέντρο του Ηρακλείου, προκαλώντας σοκ και αναστάτωση στους παρευρισκόμενους.

Σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων και περαστικών, μια ομάδα Παλαιστινίων συνεπλάκησαν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα ένας άνδρας να τραυματιστεί. Το περιστατικό έλαβε χώρα σε μια ώρα που η περιοχή ήταν γεμάτη από κόσμο, οικογένειες με παιδιά και τουρίστες, καθώς η αγορά μόλις είχε κλείσει και οι καφετέριες και τα εστιατόρια ήταν γεμάτα.

Οι παρευρισκόμενοι είδαν με έκπληξη τον τραυματία αιμόφυρτο στο πεζοδρόμιο. Ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ κλήθηκε άμεσα στο σημείο και μετέφερε τον τραυματία στο νοσοκομείο για ιατρική φροντίδα.

Η συχνότητα τέτοιων περιστατικών στο κέντρο του Ηρακλείου, ειδικά μεταξύ Παλαιστινίων και Πακιστανών, έχει προκαλέσει σοβαρή ανησυχία και προβληματισμό στις αρχές, στους δημότες και στους καταστηματάρχες της περιοχής. Η εικόνα αυτή είναι δυσάρεστη για μια πόλη με έντονη τουριστική κίνηση.

Σε ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρεται ότι δύο αλλοδαποί, ηλικίας 22 και 26 ετών, συνελήφθησαν το βράδυ της Τρίτης, κατηγορούμενοι για πρόκληση σωματικών βλαβών και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων. Οι δύο άνδρες τραυματίστηκαν ο ένας τον άλλον κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, χρησιμοποιώντας αιχμηρό αντικείμενο (μαχαίρι).

Η προανάκριση για το περιστατικό διεξάγεται από το Α' Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου.

 
Top