Τα ενεργειακά ποτά είναι εξαιρετικά δημοφιλή μεταξύ των Ουκρανών στρατιωτών, παρά το γεγονός ότι μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα υγείας, γράφουν 
οι New York Times .

Η εφημερίδα αναφέρει ότι για τους αποδεκατισμένους στρατιώτες που δεν έχουν κάνει διακοπές εδώ και μήνες, τα δωρεάν ποτά γεμάτα ζάχαρη και καφεΐνη είναι συχνά ο μόνος τρόπος για να επιβιώσουν στο μέτωπο.

«Όταν ξυπνάω το πρωί, πίνω ένα ενεργειακό ποτό. Όταν πηγαίνω για περιπολία, πίνω ένα ενεργειακό ποτό. Πίνω ένα ενεργειακό ποτό πριν από μια επίθεση», είπε ένας στρατιώτης στους New York Times.

Εξήγησε ότι χωρίς ενεργειακά ποτά, δεν θα μπορούσε να περπατήσει αποστάσεις έως και επτά χιλιομέτρων με 40 κιλά εξοπλισμό και για τρεις ημέρες στερήθηκε σοβαρά τον ύπνο και το φαγητό.

Μερικοί στρατιώτες δήλωσαν ότι προτιμούσαν να κουβαλούν ενεργειακά ποτά στη μάχη παρά ψωμί.

Ενώ οι στρατιώτες γενικά απορρίπτουν τις ανησυχίες για την υγεία που συνδέονται με τη συνεχή κατανάλωση ενεργειακών ποτών, ένας Ουκρανός λοχίας πεζικού είπε στην εφημερίδα ότι ένας από τους ανώτερους συντρόφους του, ο οποίος είχε καρδιακή πάθηση και έπινε δέκα κουτάκια την ημέρα, βρέθηκε νεκρός με ένα ενεργειακό ποτό. προθεσμίες.

Η κατανάλωση ενεργειακών ποτών έχει επίσης αυξηθεί στην ενδοχώρα, λένε αξιωματούχοι της βιομηχανίας, σημειώνοντας ότι πολλοί Ουκρανοί τα χρησιμοποιούν για να αντιμετωπίσουν συνεχείς επιθέσεις με πυραύλους, άγχος και έλλειψη ύπνου.

Καθώς τα ποτά εισάγονται με φορτηγά, έχουν γίνει ένα είδος «πρωτονόμισμα» και τώρα αυτή η μαύρη αγορά ανθεί στην Ουκρανία , αναφέρει η εφημερίδα.

Η ανάλυση δείχνει ότι οι πωλήσεις ενεργειακών ποτών στην Ουκρανία έχουν αυξηθεί σχεδόν κατά 50 τοις εκατό από την έναρξη των μαχών.

Οι αναγνώστες του άρθρου στην αμερικανική εφημερίδα, εν τω μεταξύ, αναρωτιούνται αν αυτό είναι ίσως σάτιρα , καθώς είναι κάπως ειρωνικό να εστιάζουμε στους κινδύνους των ενεργειακών ποτών για τους Ουκρανούς στρατιώτες στο μέτωπο, όταν 31.000 από αυτούς πεθαίνουν εκεί κάθε μέρα.

Στο άρθρο τους, οι New York Times ανέφεραν μόνο έναν θάνατο λόγω Red Bull .

Παρά την ενίσχυση της κινητοποίησης, ο ουκρανικός στρατός έχει σοβαρή έλλειψη ανδρών και οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν στο Ντονμπάς και στην περιοχή του Χάρκοβο .

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εκτίμησε πρόσφατα ότι η Ουκρανία έχανε τουλάχιστον 50.000 στρατιώτες το μήνα, πέντε φορές περισσότερους από τον ρωσικό στρατό.

 
Top