Ο Ούγγρος Πρωθυπουργός 
Βίκτορ Όρμπαν αντιτίθεται στον επαναδιορισμό της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ως επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής , καθώς μέχρι στιγμής είχε πολύ «κακά αποτελέσματα» στην εργασία της.

«Δεν είμαι υπέρ της «επανεκλογής» λόγω των κακών αποτελεσμάτων της. Ο πράσινος μετασχηματισμός είναι μια πλήρης καταστροφή, το πακέτο μετανάστευσης δεν λύνει κανένα πρόβλημα.

Η Ευρώπη χρειάζεται καλύτερη ηγεσία.

Υπάρχουν αρκετοί ταλαντούχοι πολιτικοί για αυτή τη θέση», είπε ο Όρμπαν σε δημοσιογράφους από τον γερμανικό όμιλο μέσων ενημέρωσης Funke .

Σχολιάζοντας τα πρόσφατα αποτελέσματα των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο , ο Ούγγρος πολιτικός αναφέρθηκε και στην κακή επιτυχία της προηγούμενης σύνθεσης του ΕΚ .

«Τα τελευταία πέντε χρόνια ήταν ίσως τα χειρότερα πέντε χρόνια στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

Τα αποτελέσματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ελίτ στις Βρυξέλλες ήταν αδύναμα.

Στο πλαίσιο των δημοκρατικών εθνικών εκλογών, αυτό δεν θα ήταν αρκετό για να συνεχιστεί το έργο», πρόσθεσε ο Όρμπαν.

Αν και τα εκλογικά αποτελέσματα έδειξαν ότι οι Ευρωπαίοι θέλουν αλλαγή, η ηγεσία, δηλαδή ο κυβερνών συνασπισμός, θα παραμείνει προφανώς η ίδια.

«Δεν είμαι ευχαριστημένος με αυτό που συμβαίνει.

Έχουμε διαρθρωτικό πρόβλημα», προειδοποίησε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

Η σημερινή επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιθυμεί δεύτερη θητεία στην ίδια θέση και για αυτό χρειάζεται τη στήριξη των ηγετών της ΕΕ και 361 ψήφους των μελών της νέας σύνθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το Politico αναφέρει ότι ο δρόμος της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προς τη νίκη έχει μόλις στενέψει : "Λόγω απλών μαθηματικών... είναι πολύ κοντά για τη φον ντερ Λάιεν αυτή τη στιγμή."

Την περασμένη εβδομάδα, οι συνομιλίες μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών έληξαν άδοξα, αυτή την εβδομάδα οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται κυρίως για τις ηγετικές θέσεις στις Βρυξέλλες - τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την εξωτερική πολιτική του μπλοκ των είκοσι επτά.

 
Top