Οι Κινέζοι κατασκευαστές αυτοκινήτων κάλεσαν 
το Πεκίνο να αυξήσει τους δασμούς στη «βενζίνη» που εισάγεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως αντίμετρο στους ευρωπαϊκούς δασμούς στα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ανέφερε την Τετάρτη η κρατική εφημερίδα Global Times .

Να υπενθυμίσουμε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι από τον επόμενο μήνα θα αυξήσει προσωρινά τους τελωνειακούς δασμούς κατά 17 έως 38 τοις εκατό στα εισαγόμενα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα.

Οι δασμοί θα ισχύουν επιπλέον της υπάρχουσας εισφοράς 10 τοις εκατό σε όλα τα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα και το επίπεδο των νέων δασμών θα εξαρτηθεί από τον κατασκευαστή.

Σε μια συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών την Τρίτη, στην οποία συμμετείχαν επίσης Ευρωπαίοι κατασκευαστές, εκπρόσωποι της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας «προέτρεψαν την κυβέρνηση στο Πεκίνο να λάβει ισχυρά αντίμετρα και πρότειναν να εξετάσει θετικά την αύξηση των προσωρινών δασμών στα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα με κινητήρες μεγάλου κυβισμού. " αναφέρεται στην έκθεση.

Η Global Times ανέφερε στα τέλη του περασμένου μήνα ότι το κέντρο έρευνας αυτοκινήτου της κινεζικής κυβέρνησης πρότεινε στις αρχές να αυξήσουν τους δασμούς στα βενζινοκίνητα σεντάν και SUV με κινητήρες μεγαλύτερους από 2,5 λίτρα σε 25 τοις εκατό από το σημερινό 15 τοις εκατό.

Οι κινεζικές αρχές έχουν ήδη επισημάνει ότι θα ανταποκριθούν στην κίνηση της ΕΚ .

Αυτά είναι άσχημα νέα τόσο για τους Σλοβένους συνεργάτες γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών όσο και για τη γερμανική βιομηχανία .

 
Top