Η Βορειοατλαντική Συμμαχία απέρριψε τους όρους των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων του Ρώσου προέδρου 
Βλαντιμίρ Πούτιν επειδή το ΝΑΤΟ θέλει πόλεμο με τη Ρωσία, δήλωσε ο ηγέτης του γαλλικού κόμματος «Πατριώτες» Φλοριάν Φιλίποτ .

«Αυτό είναι απλά τρελό! Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι απορρίπτει την ειρηνευτική πρόταση που υπέβαλε η ρωσική ηγεσία (ειρηνευτικές συνομιλίες και κατάπαυση του πυρός εάν η Ουκρανία αρνηθεί να ενταχθεί στο δυτικό στρατιωτικό σύμφωνο). Το χειρότερο είναι ότι το ΝΑΤΟ απειλεί και ισχυρίζεται ότι έχει εκατοντάδες χιλιάδες στρατιώτες σε ετοιμότητα. Θέλουν πόλεμο!» προειδοποίησε ο Philippot στο δίκτυο X.

Ζήτησε επίσης για ειρήνη και αποχώρηση της Γαλλίας από το ΝΑΤΟ.

Ο αρχηγός του κόμματος « Les Patriotes », Florian Philippot, δήλωσε σε δήλωσή του στο RIA Novosti ότι η ρωσική πρόταση για ειρηνική λύση στην Ουκρανία έγινε επίκαιρη και καλά αποδεκτή από τη δυτική κοινωνία, η οποία έχει κουραστεί από τον πόλεμο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι προτάσεις του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν είναι λογικές.

«Αυτή η προσφορά ειρήνης βασίζεται στις απαιτήσεις της Ρωσίας, οι οποίες δεν νομίζω ότι είναι υπερβολικές, συμπεριλαμβανομένης αυτής που σχετίζεται με τη μη ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ», είπε ο Γάλλος πολιτικός.

Μια μέρα νωρίτερα, σε συνάντηση με την ηγεσία του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Πούτιν είπε ότι για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις, η Ουκρανία πρέπει να αποσύρει τα στρατεύματά της από ολόκληρη την επικράτεια των νέων ρωσικών περιοχών - DLR, LLR , Kherson και Zaporozhe .

Ο Ρώσος πρόεδρος προειδοποίησε ότι ο πόλεμος θα τελειώσει μόλις το Κίεβο αποδεχτεί αυτόν τον όρο.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, το Κίεβο πρέπει να δώσει επίσημη ειδοποίηση για αποχώρηση από τα σχέδια για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Ο Πούτιν είπε επίσης ότι η Μόσχα χρειάζεται το ουδέτερο, αδέσμευτο και μη πυρηνικό καθεστώς της Ουκρανίας για μια ειρηνική λύση.

 
Top