Σύμφωνα με την απόφαση του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, 
Βλαντιμίρ Πούτιν, ξεκίνησε η δεύτερη φάση της άσκησης των ρωσικών μη στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης θα συζητηθούν θέματα κοινής εκπαίδευσης μονάδων των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας για τη μαχητική χρήση μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων, αναφέρεται στο μήνυμα.

«Στόχος των ασκήσεων είναι να διατηρηθεί η ετοιμότητα του προσωπικού και του εξοπλισμού των ρωσικών και λευκορωσικών μονάδων μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων για να διασφαλιστεί άνευ όρων η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα του Ομοσπονδιακού Κράτους», αναφέρεται στο μήνυμα.

Οι πρόεδροι της Λευκορωσίας και της Ρωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, και Βλαντιμίρ Πούτιν συζήτησαν για στρατιωτικές ασκήσεις στο Μινσκ , δήλωσε στο RIA Novosti ο πρεσβευτής της Λευκορωσίας στη Μόσχα, Ντμίτρι Κρούτοι .

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ασκήσεις με τακτικά πυρηνικά όπλα είναι απάντηση στις αντίστοιχες «πρωτοβουλίες» των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και των δυτικών χωρών.

Είναι ενδιαφέρον και τρομακτικό ότι οι ρωσικές και λευκορωσικές μονάδες χρησιμοποιούν αυθεντικούς πυρηνικούς πυραύλους με πραγματικές πυρηνικές κεφαλές κατά τις τρέχουσες ασκήσεις , μόνο που πριν από την εντολή εκτόξευσης - σταματούν την άσκηση...

Όπως εξήγησε ήδη ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, οι τρέχουσες στρατιωτικές ασκήσεις πυραυλικών μονάδων που ανακοίνωσε το ρωσικό Γενικό Επιτελείο και στις οποίες συμμετέχουν οι μη στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας συνδέονται με δηλώσεις δυτικών αξιωματούχων ότι είναι έτοιμοι να στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία .

Η Δύση , όπως εξήγησε ο Πεσκόφ , "προκαλεί μια άνευ προηγουμένου δίνη έντασης" και αυτό απαιτεί απάντηση .

Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στην έναρξη της πρώτης φάσης της άσκησης, στόχος είναι οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας να είναι έτοιμες να διασφαλίσουν την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, ως απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις και απειλές ορισμένοι δυτικοί αξιωματούχοι κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

 
Top