Σύμφωνα με την πεποίθηση της Μόσχας , η Δύση πραγματοποιεί ήδη επιθέσεις στο εσωτερικό της Ρωσίας , αφού τα όπλα, η αναγνώριση των στόχων, οι διαδρομές πτήσης τους και η δορυφορική και επικοινωνιακή καθοδήγηση γίνονται δυνατά από μέλη της συμμαχίας του ΝΑΤΟ.

Ουκρανοί στρατιώτες και πιλότοι απλώς πιέζουν τις σκανδάλες ή παραδίδουν τους πυραύλους στα σημεία εκτόξευσης με αεροπλάνο.

Τώρα, αυτή η συμπεριφορά λέγεται ότι ενισχύεται περαιτέρω από τις επιθέσεις «βαθιά στη Ρωσία», τις οποίες επέτρεψαν οι δυτικοί σύμμαχοι της Ουκρανίας .

Αλλά το να επιτραπεί στις ΗΠΑ και τους συμμάχους των ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν δυτικά όπλα για να επιτεθούν στη Ρωσία δεν θα εμποδίσει την Ουκρανία να χάσει τη σύγκρουση, αλλά θα αναγκάσει τη Ρωσία να επεκτείνει τη «ζώνη προστασίας» για να σταματήσει τις επιθέσεις στα σύνορά της, είπε στο Sputnik Earl Rasmussen στις αρχές Ιουνίου.

Και αυτό ακριβώς βλέπουμε να συμβαίνει.

Ο ρωσικός στρατός προχωρά σχεδόν σε όλα τα μέτωπα.

Έτσι, η αλλαγή στη χρήση των αμερικανικών όπλων δεν έφερε τα αποτελέσματα που ήλπιζαν οι Ουκρανοί .

Σε μια σημαντική πολιτική αλλαγή, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν ενέκρινε τη χρήση αμερικανικών όπλων εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων στη Ρωσία.

Οι ΗΠΑ δεν έχουν (ακόμα;) εξουσιοδοτήσει τη χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, συμπεριλαμβανομένου του ATACMS , εντός της Ρωσίας, δήλωσε εκπρόσωπος στο Sputnik.

Ένας εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επέμεινε ότι η εξουσιοδότηση περιορίστηκε σε αυτό που αποκάλεσε «επιχειρήσεις πυρόσβεσης» στην περιοχή του Χάρκοβο.

«Αυτό δεν θα αλλάξει την τελική έκβαση της σύγκρουσης, στην οποία η Ρωσία είναι προορισμένη να κερδίσει », είπε ο Ράσμουσεν.

«Θα ενθαρρύνει τη Ρωσία να επεκτείνει την ουδέτερη ζώνη που συζητήσαμε και ενδεχομένως να επιτεθεί άμεσα στις εγκαταστάσεις των ΗΠΑ και άλλων ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων που υποστηρίζουν αυτές τις ενέργειες».

Ενώ το Πεντάγωνο είναι πιθανό να προσπαθήσει να συγκρατήσει τη μετατόπιση, οι πρόσφατες δηλώσεις της πρώην υφυπουργού Εξωτερικών για Πολιτικές Υποθέσεις Victoria Nuland και του υπουργού Εξωτερικών Antony Blinken κατέστησαν σαφές ότι υπήρξε ισχυρό λόμπι στα παρασκήνια για αλλαγή της θέσης των ΗΠΑ, Rasmussen. Παρατήρησε: «Είναι πιθανό να έχει ήδη επιτραπεί κρυφά στην Ουκρανία, ή τουλάχιστον δυτικές πληροφορίες και πληροφορίες στόχευσης είναι πιθανό να έχουν χρησιμοποιηθεί σε προηγούμενες επιθέσεις».

« Πρόκειται για μια κλιμάκωση και πιθανότατα η Ρωσία θα αντιταχθεί με κάποιο τρόπο», πρόσθεσε.

Ακόμη και πριν από αυτό, ο συνταγματάρχης προειδοποίησε ότι οι Ρώσοι δεν μπλοφάρουν ακόμη και όταν χρησιμοποιούν πυρηνικά όπλα .

Οι Αμερικανοί πολιτικοί συνεχίζουν να περιπλανώνται σε όλο και πιο επικίνδυνες επιλογές που, δυστυχώς, είναι πιθανό να καταλήξουν σε άμεση σύγκρουση ή δυνητικά χειρότερα, προειδοποίησε ο Ράσμουσεν.

Ο Ράσμουσεν τόνισε ότι ανέφερε εδώ και αρκετά χρόνια ότι «προχωράμε σε επικίνδυνο μονοπάτι. Αυτό το μονοπάτι δεν γίνεται πιο ασφαλές, αν μη τι άλλο, γίνεται πιο ύπουλο».

Καθώς η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και την Ασία συνεχίζει να κλιμακώνεται, η ιστορία δεν θα είναι ευγενική με την τρέχουσα ομάδα δυτικών ηγετών που οδηγούν τις χώρες τους στην άβυσσο, είπε ο Ράσμουσεν.

Στις αρχές Μαΐου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ουκρανία ευθύνεται για την επίθεση της Ρωσίας στην περιοχή του Χάρκοβο, καθώς το Κίεβο συνέχισε να βομβαρδίζει αμάχους στη ρωσική συνοριακή πόλη Μπέλγκοροντ.

Η Ρωσία αναγκάζεται έτσι να δημιουργήσει μια ουδέτερη ζώνη λόγω των συνεχιζόμενων θανατηφόρων βομβαρδισμών του Μπέλγκοροντ από την Ουκρανία, προειδοποίησε.

 
Top