Ο Στέφανος Κασσελάκης, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ετοιμάζει ένα ίδρυμα για την αντιμετώπιση της ανόδου της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, με το όνομα Center for European Progress (CEP). Η ιδέα αυτή υπήρχε στα σχέδια του Κασσελάκη εδώ και αρκετό καιρό, μαζί με άλλα think tanks που είχε δημιουργήσει, αλλά η επίσπευση της ίδρυσης του CEP ήρθε ως αντίδραση στα ανησυχητικά αποτελέσματα των πρόσφατων ευρωεκλογών.

Το νέο αυτό ίδρυμα στοχεύει να ενώσει όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης ενάντια στην άνοδο της ακροδεξιάς. Το CEP θα έχει γραφεία στην Αθήνα, καθώς και στη Νέα Υόρκη, όπου δραστηριοποιείται ένα ισχυρό κομμάτι της ελληνικής ομογένειας, το οποίο και θα αποτελέσει τη βάση του εγχειρήματος. Επιπλέον, αρκετοί ακαδημαϊκοί με ευρωπαϊκή καταγωγή, που διαπρέπουν στις ΗΠΑ, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν.

Συνεργάτες του Κασσελάκη διαβεβαιώνουν ότι το ίδρυμα δεν θα έχει καμία σχέση με τα εσωκομματικά ζητήματα του ΣΥΡΙΖΑ. Το κύριο μέλημά του είναι η ενίσχυση και η ενεργοποίηση των προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη, με σκοπό την αντιμετώπιση της ακροδεξιάς απειλής.

1 Comments:

Ανώνυμος είπε... 12 Ιουνίου 2024 στις 1:21 π.μ.

Το Διεθνές Κέντρο Πούστηδων πότε θα το ιδρύσει;;;

 
Top