Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, προκάλεσε αντιδράσεις δημοσιεύοντας έναν νέο χάρτη της Ρωσίας με αφορμή την Ημέρα της Ρωσίας. Στην κινούμενη καρτ ποστάλ, τα σύνορα της χώρας χρωματίζονται με τα χρώματα της ρωσικής σημαίας, ξεκινώντας από τα νησιά Κουρίλ στα ανατολικά και καταλήγοντας στα δυτικά σύνορα.

Η δημοσίευση του χάρτη, συνοδευόμενη από τον εθνικό ύμνο της Ρωσίας, έγινε μέσω Telegram, όπου ο Μεντβέντεφ έγραψε: «Ευτυχισμένη Ημέρα της Ρωσίας». Ο χάρτης παρουσιάζει τα χρώματα της ρωσικής σημαίας να απλώνονται σταδιακά σε όλο το έδαφος της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων και των εδαφών της σύγχρονης Ουκρανίας.

Ειδικότερα, ο χάρτης απεικονίζει τις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας, όπως Σούμι, Χάρκοβο και Πολτάβα, καθώς και το Κίεβο και τις δυτικές περιοχές όπως Lviv, Ivano-Frankivsk και Ternopil, ως μέρος της Ρωσίας. Οι δηλώσεις του Μεντβέντεφ συχνά αναφέρονται στην απώλεια της κρατικής υπόστασης της Ουκρανίας, την οποία αποκαλεί «πρώην Ουκρανία» ή «χώρα 404».

 
Top