Ένας Ιρακινός λαθρμετανάστης συνελήφθη από τις ιταλικές αρχές στις 17 Ιουνίου κατηγορούμενος για βιασμό και στραγγαλισμό μιας 16χρονης Ιρακινής συνεπιβάτη του σε σκάφος μεταναστών που ναυάγησε στο Ιόνιο Πέλαγος. Ο 27χρονος ύποπτος, όπως ανέφερε η αστυνομία, παραδέχθηκε ότι επιτέθηκε στο κορίτσι μπροστά στα μάτια της μητέρας της για να εκφράσει την απογοήτευσή του, έχοντας χάσει τη γυναίκα και το παιδί του κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου 120 μίλια από τις ακτές της Καλαβρίας, όταν το σκάφος, το οποίο ξεκίνησε από την Τουρκία, βρέθηκε σε κίνδυνο. Στο σκάφος επέβαιναν περίπου 70 λαθρομετανάστες, από τους οποίους διασώθηκαν 12 και μεταφέρθηκαν στη στεριά. Δυστυχώς, 36 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων 15 ανήλικοι, 8 άνδρες και 7 γυναίκες. Πολλοί από τους επιβαίνοντες προέρχονταν από το Ιράκ, τη Συρία και το Ιράν, όπως επιβεβαίωσε η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.

Με την άφιξη στη στεριά, οι επιζώντες ανέφεραν στην αστυνομία τη φρικτή πράξη του Ιρακινού, ο οποίος ομολόγησε ότι βίασε και στραγγάλισε την 16χρονη κοπέλα μπροστά στα μάτια της μητέρας της. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο άνδρας είπε ότι η απώλεια της οικογένειάς του τον ώθησε σε αυτή την αποτρόπαια ενέργεια. Ο ύποπτος φέρεται να μην πίστευε ότι θα διασωθούν και εξέφρασε την επιθετικότητά του με τον πιο βάρβαρο τρόπο.

Η σύλληψη του υπόπτου πραγματοποιήθηκε με εντολή της Εισαγγελίας Λοκρίδας και επικυρώθηκε από τον ανακριτή. Ο ύποπτος έχει μεταφερθεί στη φυλακή του Καταντζάρο στη νότια Ιταλία, όπου αναμένεται να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πράξεών του. Η είδηση της σύλληψης και τα πλάνα από τη διάσωση των επιζώντων από την ιταλική ακτοφυλακή έχουν διαδοθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας θλίψη και οργή.

 
Top