Έφυγε από τον πόλεμο της Ουκρανίας για να μαχαιρωθεί χωρίς λόγο από έναν Αφγανό λάθρομετανάστη.

Ένας 19χρονος Αφγανός λαθρομετανάστης μαχαίρωσε βάναυσα μια 41χρονη Ουκρανή που καθόταν σε ένα παγκάκι σε πάρκο στη Φρανκφούρτη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Το θύμα μαχαιρώθηκε στο κεφάλι, το λαιμό και στην πίσω πλευρά της με κουπόνι, σύμφωνα με τον εισαγγελέα. Μπόρεσε να τραπεί σε φυγή, αλλά στη συνέχεια σκόνταψε στο έδαφος λίγα μέτρα μακριά από τον πάγκο, οπότε ο Αφγανός συνέχισε να τη μαχαιρώνει ενώ εκείνη ήταν ξαπλωμένη στο έδαφος.

Μάρτυρες έσπευσαν να βοηθήσουν τη γυναίκα ενώ ο δράστης στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή. Η αστυνομία ερεύνησε την περιοχή και βρήκε τον Αφγανό, που ταυτοποιήθηκε ως Mohammad Zaman A., να κρύβεται σε έναν θάμνο κοντά. Συνελήφθη και κατηγορήθηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας και άλλα αδικήματα. Στην κατοχή του βρέθηκε το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση, σύμφωνα με την αστυνομία.

Μάρτυρες έδωσαν τις πρώτες βοήθειες στο θύμα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα.

«Το πολιτικό θάρρος των περαστικών είναι ιδιαίτερα άξιο επαίνου. Αυτό και το εξαιρετικό αστυνομικό έργο οδήγησαν στη γρήγορη σύλληψη του υπόπτου, κάτι που μπορεί να απέτρεψε κάτι χειρότερο», δήλωσε ο Ανώτερος Εισαγγελέας Dominik Mies.

Αυτή τη στιγμή, παραμένει ασαφές γιατί στόχευσε τη γυναίκα.

Όπως ανέφερε η εφημερίδα Bild , η γυναίκα διέφυγε στη Γερμανία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

 
Top