Υπάρχουν πολύ άσχημα νέα από τη Ρωσία για τα μέλη του ΝΑΤΟ , γι' αυτό και τα περισσότερα δυτικά μέσα ενημέρωσης δεν το αναφέρουν καν.

Όχι μόνο ο ρωσικός στρατός εξασκεί ήδη εντατικά τη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων, έχει ήδη εμφανιστεί στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης μια διατύπωση σύμφωνα με την οποία η Ρωσία θα μπορούσε να μειώσει τις επί του παρόντος πολύ υψηλές συνθήκες για τη χρήση του.

Εν ολίγοις, στο μέλλον, ο ρωσικός στρατός θα είναι πλήρως έτοιμος να χρησιμοποιήσει πυρηνικούς τακτικούς πυραύλους και η άδεια χρήσης τους θα εκδοθεί πιθανώς νωρίτερα .

Αυτό σημαίνει μια πολύ σοβαρή πιθανότητα ότι σε περίπτωση εισβολής στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία ή συνέχισης της απειλής της Ρωσίας με όπλα μεγάλου βεληνεκούς από μέλη του ΝΑΤΟ, η Ρωσία να χρησιμοποιήσει πράγματι πυρηνικά όπλα εναντίον τους .

Οι συνεχιζόμενες ρωσικές ασκήσεις για τη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων, η δεύτερη φάση των οποίων ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα , δεν είναι κάποιου είδους επίδειξη, προειδοποιεί ο στρατιωτικός αναλυτής Igor Korotchenko , αρχισυντάκτης του περιοδικού National Defense.

Ο σκοπός αυτής της άσκησης είναι η αναπαραγωγή των «πρακτικών μηχανισμών» χρήσης τακτικών πυρηνικών όπλων, σε περίπτωση που ληφθεί απόφαση για χρήση τέτοιων δραστικών μέτρων.

«Αυτό δεν σηματοδοτεί κάποιον, δεν υπογραμμίζει κάποιες «κόκκινες γραμμές» - είναι μια πρακτική», λέει ο Korotchenko στο Sputnik.

Διάφορες πτυχές της χρήσης τακτικών πυρηνικών όπλων που δοκιμάζονται κατά τη διάρκεια αυτής της άσκησης περιλαμβάνουν την παροχή προεδρικής εξουσιοδότησης στα στρατεύματα, το ξεκλείδωμα των κεφαλών, την εισαγωγή δεδομένων πτήσης και τη στόχευση - βασικά όλα όσα εμπλέκονται σε ένα πραγματικό πυρηνικό χτύπημα.

Οι ασκήσεις έχουν ουσιαστικά σκοπό να διασφαλίσουν ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα είναι έτοιμες για μια τακτική πυρηνική επίθεση σε στρατιωτικό σώμα του ΝΑΤΟ, εάν το τελευταίο αναπτυσσόταν στην ουκρανική ζώνη σύγκρουσης για να επιτεθεί στα ρωσικά στρατεύματα εκεί, ισχυρίζεται ο Korotchenko.

«Αυτός είναι ένας μηχανισμός αντίδρασης εάν το ΝΑΤΟ μπει σε πόλεμο με τη Ρωσία», τονίζει ο ειδικός.

«Δεν χρειάζεται να στέλνουμε σήματα σε κανέναν. Δεν χρειάζεται να ξαναχαράξουμε «κόκκινες γραμμές» που έχουν ήδη χάσει την αξία τους», προσθέτει. «Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για μια στρατιωτική επιχείρηση πλήρους κλίμακας που περιλαμβάνει τη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων».

Αυτή τη φορά δεν θα είναι όπως στην ταινία, αλλά πραγματικά...
Αυτή τη φορά δεν θα είναι όπως στην ταινία, αλλά στην πραγματικότητα... Πηγή: Screenshot, X

Ο Korochenko υποστηρίζει ότι τέτοιες ασκήσεις θα πρέπει να διεξάγονται «τακτικά και χωρίς προειδοποίηση» και τα ρωσικά στρατεύματα θα πρέπει να είναι έτοιμα για δράση εάν ληφθεί η απόφαση για χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων.

Ωστόσο, προς το παρόν, το πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας αποκλείει τη χρήση πυρηνικών όπλων εκτός εάν απειληθεί σοβαρά η ύπαρξη της χώρας.

Αλλά Ρώσοι ειδικοί προειδοποιούν ότι είναι ένα "πολύ υψηλό όριο" και ότι πρέπει να μειωθεί λόγω απειλών από μέλη του ΝΑΤΟ .

Η διατύπωση έχει ήδη εμφανιστεί στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ότι αυτό το όριο θα μπορούσε να μειωθεί και να επιτραπεί η χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων σε περίπτωση «απειλής για τα ζωτικά συμφέροντα της χώρας».

Αυτή είναι πλέον η πρώτη επιβεβαίωση από επίσημες πηγές.

Αν ο Βλαντιμίρ Πούτιν επαναλάμβανε την επίσημη εκδοχή του ρωσικού πυρηνικού δόγματος την περασμένη εβδομάδα, ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ αναφέρει ήδη την πιθανότητα αλλαγής .

Οι απαράδεκτες δραστηριότητες της Δύσης εγείρουν το ζήτημα της ανάγκης της Μόσχας να ευθυγραμμίσει τα έγγραφά της στον τομέα της πυρηνικής αποτροπής με τις τρέχουσες ανάγκες, δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ .

«Πριν ληφθούν ορισμένες αποφάσεις, στην πρακτική μας δεν υπάρχει προηγούμενη αναφορά για το ποιες αλλαγές μπορούν να γίνουν», είπε ο διπλωμάτης σε δημοσιογράφους στο Νίζνι Νόβγκοροντ όταν ρωτήθηκε ποιες διατάξεις του ρωσικού πυρηνικού δόγματος θα μπορούσαν να επηρεαστούν από πιθανές αλλαγές.

«Μπορώ μόνο να πω ότι η κατάσταση περιπλέκεται. Οι προκλήσεις που αυξάνονται λόγω των απαράδεκτων δραστηριοτήτων των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στο ΝΑΤΟ, που στοχεύουν στην κλιμάκωση - αναμφίβολα θέτουν μπροστά μας το ερώτημα πώς να εναρμονίσουμε περισσότερο τα βασικά έγγραφα στον τομέα της πυρηνικής αποτροπής με τις τρέχουσες ανάγκες». είπε ο Rjabkov.

Να θυμίσουμε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την περασμένη εβδομάδα στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη ότι το ρωσικό πυρηνικό δόγμα είναι ένα ζωντανό όργανο και ότι μπορεί να αλλάξει αν χρειαστεί.

Η βρετανική Telegraph δημοσίευσε τον τρόπο με τον οποίο το ΝΑΤΟ σκοπεύει να εφοδιάσει τις μονάδες του, οι οποίες θα εισέρχονταν στη δυτική Ουκρανία σε περίπτωση αναμενόμενης κατάρρευσης του ουκρανικού στρατού.

Το ΝΑΤΟ δεν σκοπεύει να μεταφέρει τις δυνάμεις του μέσω μεγάλων κέντρων υλικοτεχνικής υποστήριξης γιατί αυτά θα μπορούσαν να καταστραφούν γρήγορα.

Οι μικρότεροι και οι χερσαίοι διάδρομοι θα πρέπει να είναι πιο προετοιμασμένοι . Όπως μπορούμε να δούμε, το ΝΑΤΟ υπολογίζει επίσης στη Σλοβενία, το Κόπερ και το λιμάνι της Λιουμπλιάνας για τη μεταφορά στρατευμάτων μέσω των Βαλκανίων στη Ρουμανία και την Ουκρανία.

Ο Βίκτορ Όρμπαν επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι ήδη γίνονται προετοιμασίες στο ΝΑΤΟ, μαζί με οικονομική και υλικοτεχνική εργασία, αλλά απαιτεί να εξαιρεθεί η Ουγγαρία από αυτά τα σχέδια. Η Σλοβενία ​​δεν το ζήτησε αυτό!

Η Σλοβενία, λόγω της απειλής για τα ζωτικά συμφέροντα της Ρωσίας , θα δεχθεί ίσως μια επίσκεψη από το πυρηνικό Iskander στο μέλλον ;

Έχουν σκεφτεί καν οι Σλοβένοι πολιτικοί τι θα σήμαινε αυτό για μια πυκνοκατοικημένη χώρα μόλις δύο εκατομμυρίων κατοίκων , όπως προειδοποίησε πρόσφατα ο Ρώσος πρόεδρος;

Αλλά μόνο μια φορά σταμάτησε το ΝΑΤΟ πριν από εύλογα επιχειρήματα.

Αν τους είχε λάβει υπόψη του, ο σημερινός πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα είχε γίνει καθόλου...

Ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, απόστρατος συνταγματάρχης  Douglas Macgregor θεωρεί τέτοια σχέδια του ΝΑΤΟ ως τρελά και επικίνδυνα.

Εκτός από την επανάληψη φράσεων από τις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον , οι Σλοβένοι πολιτικοί προφανώς δεν γνωρίζουν τίποτα άλλο.

 
Top