Η Ursula Haverbeck, μια 95χρονη Γερμανίδα που έχει επανειλημμένα καταδικαστεί για υποκίνηση μίσους, εμφανίστηκε ξανά στο δικαστήριο στο Αμβούργο της Γερμανίας. Η Haverbeck έχει δημοσίως αμφισβητήσει το Ολοκαύτωμα, δηλώνοντας ότι το Άουσβιτς δεν ήταν στρατόπεδο εξόντωσης αλλά εργασίας και αμφισβητώντας τη μαζική καταστροφή εκεί. Αυτές οι δηλώσεις την έχουν καταστήσει δημοφιλή σε εθνικούς ριζοσπαστικούς κύκλους.

Το 2015, καταδικάστηκε σε 10 μήνες φυλάκιση χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης από το περιφερειακό δικαστήριο του Αμβούργου, και σχεδόν εννέα χρόνια αργότερα, η υπόθεση βρίσκεται ξανά στο δικαστήριο. Η παρούσα υπόθεση αφορά δηλώσεις της κατά τη διάρκεια της δίκης του μέλους των SS Oskar Gröning το 2015 και σε μια τηλεοπτική συνέντευξη στην εκπομπή "Πανόραμα" του NDR.

Η Haverbeck, που ζει στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, έχει καταδικαστεί πολλές φορές για υποκίνηση μίσους τα τελευταία 20 χρόνια, συμπεριλαμβανομένης μιας ποινής φυλάκισης ενός έτους από δικαστήριο του Βερολίνου το 2022. Παρά τις επανειλημμένες καταδίκες της, συνεχίζει να επαναλαμβάνει τις απόψεις της, κάτι που την φέρνει ξανά ενώπιον της δικαιοσύνης.

Η άρνηση του Ολοκαυτώματος είναι έγκλημα στη Γερμανία, σύμφωνα με το άρθρο 130 του γερμανικού Ποινικού Κώδικα, και τιμωρείται με πρόστιμο ή φυλάκιση έως πέντε χρόνια.

 
Top