Ένας 20χρονος Γερμανός υπήκοος ονόματι Φίλιππος – ερευνάται το εάν έχει ελληνική καταγωγή καθώς το όνομά του παρατίθεται ως Philippos – ο οποίος ξυλοκοπήθηκε σε κώμα το βράδυ της Κυριακής από διάφορα μέλη συμμορίας μεταναστών, πέθανε στο νοσοκομείο ως αποτέλεσμα των τραυμάτων του.

Ο Φίλιππος και ένας άλλος 19χρονος επέστρεφαν στο σπίτι τους από ένα πάρτι αποφοίτησης στην πόλη Bad Oeynhausen της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας γύρω στη 1:30 τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν περίπου 10 μετανάστες, μέλη συμμορίας βρέθηκαν μπροστά του.

Οι δύο τους μετά από γροθιές βρέθηκαν στο δάπεδο και οι επιτιθέμενοι συνέχισαν με κλωτσιές ενώ ήταν κάτω.

Καθώς οι τρομοκρατημένοι μάρτυρες καλούσαν την αστυνομία, η συμμορία περπατούσε άνετα από τον τόπο του εγκλήματος προς το κέντρο της πόλης.

Τα θύματα νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο ως αποτέλεσμα των τραυμάτων τους, αλλά ο Φίλιππος τραυματίστηκε ιδιαίτερα και οδηγήθηκε σε προστατευτικό κώμα από το οποίο δυστυχώς δεν ξύπνησε ποτέ.

Ο Φίλιππος κηρύχθηκε εγκεφαλικά νεκρός το βράδυ της Δευτέρας και πέθανε στο νοσοκομείο του Μίντεν την Τρίτη.

Το Ratsgymnasium Minden επιβεβαίωσε ότι ο Φίλιππος ήταν ο αδελφός μιας μαθήτριας  και είχε παρευρεθεί στο πάρτι αποφοίτησης τ στις εγκαταστάσεις λίγο πριν δεχτεί την επίθεση.

Σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα του τη Δευτέρα, το σχολείο έγραψε: “Με τρόμο πληροφορηθήκαμε τη σωματική συμπλοκή στο Bad Oeynhausen, κατά την οποία τραυματίστηκε σοβαρά ένας συγγενής ενός αποφοίτου λυκείου του σχολείου μας.

“Λυπούμαστε βαθύτατα που αυτή η πολύ εορταστική ημέρα απόλυσης και αποφοίτησης των μαθητών επισκιάζεται από αυτά τα γεγονότα.

“Οι σκέψεις μας και η βαθύτατη συμπαράστασή μας είναι με την οικογένεια που επλήγη”, προστίθεται.

Η τάξη του ’24 που γιόρταζε την αποφοίτησή της είχε δημιουργήσει μια σελίδα GoFundMe για τα θύματα και τις οικογένειές τους μετά την επίθεση, η οποία έχει συγκεντρώσει πλέον περισσότερα από 61.000 ευρώ τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές.

Η συλλογή χρημάτων έχει προσωρινά απενεργοποιηθεί μετά την είδηση του θανάτου του Φίλιππου.

Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό των υπόπτων και έχει καλέσει τους δράστες της επίθεσης να παραδοθούν.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης του Μπίλεφελντ, η συμμορία των μεταναστών αποτελούνταν από περίπου 10 άτομα, τα οποία ήταν όλα άνδρες και ηλικίας μεταξύ 19 και 20 ετών. Περιγράφηκαν ως “νότιοι”, μια φράση που χρησιμοποιείται συχνά στη Γερμανία για να περιγράψει άνδρες από το Μαγκρέμπ ή αραβικής καταγωγής.

Η αρχική έρευνα που ξεκίνησε για σωματική βλάβη και απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόκληση σοβαρής σωματικής βλάβης αναμένεται τώρα να αναβαθμιστεί σε ανθρωποκτονία. Διεξάγεται από την εισαγγελία του Μπίλεφελντ και τη μονάδα ανθρωποκτονιών της αστυνομίας του Μπίλεφελντ.

πηγη

 
Top