«Οι παράνομοι μετανάστες πιο σημαντικοί από τους Ευρωπαίους πολίτες για την ΕΕ» δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός

Το ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ, το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ), εξέδωσε απόφαση επιβάλλοντας στην Ουγγαρία ένα μεγάλο πρόστιμο ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ, μαζί με μια καθημερινή ποινή 1 εκατομμυρίου ευρώ για κάθε ημέρα που η χώρα δεν συμμορφώνεται με τις αποφάσεις του ΔΕΕ σχετικά με τη μεταναστευτική πολιτική.

Η απόφαση αυτή πιθανότατα προήλθε από την παραβίαση των κανόνων της ΕΕ από την Ουγγαρία σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των μεταναστών και των προσφύγων. Η Ουγγαρία έχει κατηγορηθεί ότι υιοθέτησε μέτρα που παραβιάζουν το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως η περιοριστική μεταναστευτική πολιτική, οι συνθήκες διαβίωσης στα κέντρα κράτησης, και ο αποκλεισμός αιτούντων άσυλο.

Η καθημερινή ποινή των 1 εκατομμυρίου ευρώ έχει ως στόχο να ασκήσει πίεση στην Ουγγαρία να αλλάξει τις πολιτικές της και να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις και τους κανονισμούς της ΕΕ. Αν η χώρα δεν συμμορφωθεί, το ποσό που θα καταβάλει θα αυξάνεται συνεχώς.

Αυτή η κατάσταση αναδεικνύει τις έντονες αντιπαραθέσεις εντός της ΕΕ γύρω από το θέμα της μετανάστευσης και την ανάγκη για κοινή και συντονισμένη προσέγγιση στα ζητήματα ασύλου και μεταναστευτικής πολιτικής.

 
Top