Διακρίνουμε μία αρνητική χροιά στο κείμενο της εφημερίδας. Άραγε ο αρθρογράφος για το αντίστοιχο τείχος της Τουρκίας στα σύνορα με την Συρία έχει γράψει ποτέ κάτι; 

Αλλά όταν ακόμη και σήμερα αρκετοί ελληνόφωνοι πολίτες αμφισβητούν ακόμη την χρησιμότητα του, τι να περιμένεις από τους τουρκόψυχους ; 

Πάντος το ότι αμφισβητούν το τοίχος οι Τούρκοι και οι τουρκόψυχοι, αυτό και  μόνο σημαίνει επιτυχία και μάλιστα ΜΕΓΑΛΗ!!

Ένα πρώτο μπράβο καταρχάς στον πρ. πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά που σε μια περίοδο ιδιαίτερα ήσυχη με την Τουρκία και σε ανύποπτο χρόνο άρχισε να υψώνει τοίχος και ας είχε κόντρες ακόμα και μέσα από το ίδιο του το κόμμα !!

Ένα δεύτερο μπράβο στην σημερνήκυβέρνηση. που αν και καθυστερημένα και μετά από πίεση των συνθηκών συνέχισαν το τοίχος του Σαμαρά

Ιλχάν Ταχσίν

Μετά από το Τείχος του Βερολίνου, που για πολλά χρόνια χώριζε τις δύο Γερμανίες, υψώνεται τώρα στον Έβρο, το “Μεταλλικό Τείχος” της Ευρώπης.

Συνεχίζονται αδιάκοπα κατά μήκος του ποταμού Έβρου οι εργασίες για την ανέγερση του μεταλλικού φράχτη ύψους 5 μέτρων.

Οι εργασίες για την ανέγερση του νέου φράχτη ιδιαίτερα στην περιοχή των Φερρών, έχουν προχωρήστε σημαντικά. Στο υψηλότερο σημείο του 5 μέτρων ύψους φράχτη θα τοποθετηθεί μεταλλικό φύλο ύψους ενός μέτρου και πλάτους μισό και πάνω σε αυτό θα τραβηχθεί αγκαθωτό συρματόπλεγμα νατοϊκού τύπου. Ο στόχος είναι έτσι να παρεμποδιστούν οι λαθραίες διελεύσεις.

Αλλά και με μια αλλη σκέψη με το βάθους δύο μέτρων και επιφανειακά ύψους 1 μέτρων τείχος, ο στόχος είναι να παρεμποδιστεί σε μια πιθανη επίθεση από την Τουρκία, το πέρασμα αρμάτων μάχης και στρατιωτικών οχημάτων.

Με αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα, με τα πακέτα στήριξης που έλαβε από την ΕΕ, για να ενδυναμώσει τις συνοριακές περιοχές, στοχεύει όχι μόνο να αποτρέψει την λαθρομετανάστευση, αλλά ταυτόχρονα να καταστήσει αδιαπέραστα για την Τουρκία τα σύνορα.


πηγη

 
Top