Τα υπερηχητικά πυρηνικά όπλα του Πούτιν θα είναι αδύνατον για τον εχθρό να τα εντοπίζει και να τα καταρρίπτει προειδοποίησε ο Δρ Dan Plesch ακαδημαϊκός του Πανεπιστημίου SOAS του Λονδίνου και ειδικός στα όπλα μαζικής καταστροφής 

Ο ισχυρός πρόεδρος της Μόσχας δήλωσε ότι το ρωσικό ναυτικό σύντομα θα ενισχυθεί με τα πιο εξελιγμένα όπλα υποβρύχια καθώς και πυρηνικά αεροσκάφη τα οποία ανέφερε το υπουργείο Άμυνας είναι στην τελική τους φάση δοκιμών. 
Ο Πρόεδρος Πούτιν ο οποίος αυτόν τον μήνα κατάφερε να μείνει στην εξουσία μετά από δημόσια ψηφοφορία που του επιτρέπει να παραμείνει στην εξουσία μέχρι το 2036 και ενώ επέμεινε ότι δεν θέλει έναν αγώνα όπλων ωστόσο έχει συχνά μιλήσει για μια νέα γενιά ασυναγώνιστων ρωσικών πυρηνικών όπλων που θα μπορούσαν να χτυπήσουν στόχους οπουδήποτε στον πλανήτη.

Ο Δρ Dan Plesch δήλωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και οι δυτικοί σύμμαχοί του πρέπει να λάβουν υπόψη τα τελευταία σχόλια του κ. Πούτιν στην ετήσια παρέλαση του ναυτικού στην Αγία Πετρούπολη την Κυριακή.

Ο ακαδημαϊκός του Πανεπιστημίου SOAS του Λονδίνου, προειδοποίησε ότι η "υπαρξιακή απειλή της παγκόσμιας πυρηνικής καταστροφής" παραμένει, 30 χρόνια μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Ο Δρ Plesch δήλωσε στο Express.co.uk: "Η προσθήκη ακόμη πιο επικίνδυνων αποσταθεροποιητικών και γρήγορων όπλων καθιστά μια υπάρχουσα εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση ακόμη πιο επικίνδυνη."

Είπε ότι τα υπερηχητικά πυρηνικά όπλα των Ρώσων εάν αναπτυχθούν θα δημιουργήσουν σημαντικές προκλήσεις για τους εχθρούς στη μάχη λόγω της απόλυτης ταχύτητας και ευελιξίας τους.

Επειδή μέρος της τροχιάς των όπλων βρίσκεται στο διάστημα, αυτό τα καθιστά «πολύ πιο δύσκολο να εντοπιστούν και να καταρριφθούν».

Ο Δρ Plesch εξήγησε: «Ότι μπορούν να λειτουργήσουν αξιόπιστα, κάτι που είναι πάντα το ζητούμενο στις νέες τεχνολογίες ωστόσο είναι πολύ πιο γρήγορα από όλους τους υπάρχον βαλλιστικούς πυραύλους.
putin navy parade st petersburg
"Πρόκειται για υπερηχητικούς βαλλιστικούς πυραύλους  που ουσιαστικά πετούν σε γενικές γραμμές σαν αεροπλάνο για λίγο σε λειτουργία αυτόματου πιλότου και στη συνέχεια εκτοξέυονται σαν  στο διάστημα και ξαναγυρίζουν στη γη με απίστευτες ταχύτητες

"Η ταχύτητα του να ανεβαίνει και να κατέβει πολύ γρήγορα τους καθιστά αδύνατο να αναχαιτιστούν.

"Και οι Ρώσοι πιστεύουν ότι αντιμετωπίζουν απειλή από την αμερικανική ικανότητα να καταρρίψουν τους αποτρεπτικούς πυραύλους τους, όπως θα τους έβλεπαν.

«Βλέπουν ότι απειλούν τον πυρηνικό τους αποτρεπτικό παράγοντα  τα αμερικανικά έξυπνα συμβατικά όπλα και για τους Ρώσους και τους Κινέζους ο πραγματικός φόβος τους είναι ότι θα μπορούσαν να αφοπλιστούν από την Αμερική μόνο χρησιμοποιώντας τα έξυπνα συμβατικά όπλα».

Τα έξυπνα όπλα, επίσης γνωστά ως όπλα ακριβείας με καθοδήγηση (PGMs), βασίζονται σε ηλεκτρονικά συστήματα καθοδήγησης για την επίτευξη του στόχου τους.

Ο Δρ Plesch είπε ότι τα υποβρύχια πυρηνικά αεροσκάφη που ανέφερε ο Πρόεδρος Πούτιν δεν θα ήταν τόσο δύσκολο να αναχαιτιστούν παρόλο που τα όπλα είναι εξαιρετικά ισχυρά όταν βάλλουν υποβρύχια  θα διαταράξουν το νερό και αναπόφευκτα θα φανερώσουν τη θέση τους.

Δήλωσε ότι ο υπερσύγχρονος ανθυποβρυχιακός πόλεμος θα μπορούσε ενδεχομένως να έχει τις δυνατότητες ανίχνευσης τέτοιων αεροσκαφών.

Τα όπλα που έχει υποσχεθεί ο κ. Πούτιν περιλαμβάνουν το υποβρύχιο πυρηνικό drone, το Poseidon, σχεδιασμένο να μεταφέρεται από υποβρύχια, και τον υπερηχητικό πυραύλο κρουαζιέρας Tsirkon (Zircon), ο οποίος μπορεί να αναπτυχθεί σε επιφανειακά πλοία.

Ο ηγέτης της Ρωσίας είπε στα πλήθη στη ναυτική παρέλαση την Κυριακή: "Η εκτεταμένη ανάπτυξη προηγμένων ψηφιακών τεχνολογιών που δεν είναι ίσες στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των υπερηχητικών συστημάτων και των υποβρύχιων αεροσκαφών, θα δώσει στον στόλο μοναδικά πλεονεκτήματα και αυξημένες ικανότητες μάχης".


Δεν διευκρίνισε πότε το ναυτικό θα λάβει τα όπλα αλλά πρότεινε ότι θα είναι κάπου στο εγγύς μέλλον.
putin navy parade st petersburg
putin navy parade st petersburg
putin russia news

 
Top