Ο Πρόεδρος της Μαδαγασκάρης Andry Rajoelina κάλεσε όλα τα αφρικανικά έθνη να αποχωρήσουν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). 

Ποιος είναι ο λόγος αυτής της απόφασης;

Ο Πρόεδρος της Μαδαγασκάρης Andry Rajoelina λέει ότι η Ευρώπη έχει δημιουργήσει οργανισμούς που θέλουν οι Αφρικανοί να παραμείνουν εξαρτημένοι από αυτούς και να αφιερωθούν εξ ολοκλήρου σε αυτούς.

Κατά την άποψή του η Αφρική ανακάλυψε ένα φάρμακο κατά του ιού του κορανοϊού αλλά η Ευρώπη πιστεύει ότι έχει το μονοπώλιο στις «ιατρικές» δραστηριότητες και ως εκ τούτου αρνείται να το αποδεσμεύσει για χρήση.

Ο πρόεδρος επέμεινε ότι το φυτικό φάρμακο "COVID Organics" που κατασκευάζεται από mugwort γένος της αρτεμισίας αναγνωρίζεται από τον ΠΟΥ ότι θεραπεύει ασθενείς με COVID-19 σε μόλις δέκα ημέρες.

Είπε ότι η απόδειξη της αποτελεσματικότητας του φαρμάκου, το οποίο είναι ένα εξαιρετικό «προληπτικό και θεραπευτικό μέτρο», είναι η ανάρρωση ασθενών στη Μαδαγασκάρη όπου έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής 212 μολύνσεις από κοροναϊούς και 107 θεραπείες και δεν έχουν σημειωθεί θάνατοι.

Ο Andry Rajoelina ισχυρίζεται ακόμη ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προσέφερε στη χώρα ένα ποσό 20 εκατομμυρίων δολαρίων ως δωροδοκία για την καταστροφή του  φάρμακου κατά του COVID-19.

Νομίζω ότι το πρόβλημα είναι ότι το φάρμακο προέρχεται από την Αφρική και δεν μπορούν να παραδεχτούν ότι μια χώρα όπως η Μαδαγασκάρη ανέπτυξε αυτόν τον τύπο φάρμακου για να σώσει τον κόσμο. Εάν δεν ήταν η Μαδαγασκάρη και αν ήταν μια ευρωπαϊκή χώρα που ανακάλυψε πραγματικά αυτή τη θεραπεία, θα υπήρχαν τόσες πολλές αμφιβολίες;;;
Δεν το πιστεύω », δήλωσε ο Rajoelina.
Ως εκ τούτου σε σχέση με την απόπειρα δωροδοκίας και παραποίησης ειδήσεων ο Πρόεδρος της Μαδαγασκάρης κάλεσε όλα τα αφρικανικά έθνη να εγκαταλείψουν τους διεθνείς οργανισμούς, ειδικά τον ΠΟΥ ώστε να μπορέσουν να οικοδομήσουν την κυριαρχία τους και να λάβουν αποφάσεις ανεξάρτητα:Η χώρα μου, η Μαδαγασκάρη, αποχωρεί από όλους τους διεθνείς οργανισμούς σήμερα και καλώ τις άλλες αφρικανικές χώρες να κάνουν το ίδιο.
 
Top