Η πώληση στρατιωτικών προμηθειών και όπλων σε άλλες χώρες στη Γερμανία πραγματοποιείται με την άδεια της κυβέρνησης.

Η γερμανική κυβέρνηση στην Τουρκία τους τελευταίους 9 μήνες, ανακοίνωσε ότι επιτρέπει την πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού ύψους 25 εκατομμυρίων 900 χιλιάδων. 

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, η κοινοβουλευτική ερώτηση του Αριστερού Κόμματος Sevim Dagdelen για απάντηση του Υπουργείου Οικονομίας στη Γερμανία, 9 Οκτωβρίου 2019 - 22 Ιουλίου 2020 μεταξύ των ημερομηνιών που ανακοίνωσαν ότι ενέκρινε την πώληση στρατιωτικών υλικών σε 25 εκατομμύρια 900 χιλιάδες τόμους στην Τουρκία.


"Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εξαπατά το κοινό, λέγοντας ότι δεν επιτρέπεται η πώληση των ενόπλων υλικών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη Συρία", υποστηρίζοντας ότι ο στρατιωτικός εξοπλισμός, στον οποίο έχει χορηγηθεί άδεια πώλησης από τον Οκτώβριο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη Συρία. Το αντιπολιτευόμενο Αριστερό Κόμμα, θέλει να σταματήσει εντελώς την πώληση όπλων στην Τουρκία.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΟΠΟΥ ΕΧΕΙ

Η γερμανική κυβέρνηση, τότε η επιχειρησιακή έναρξη της βορειοανατολικής Συρίας της Τουρκίας επέβαλε περιορισμούς στις πωλήσεις όπλων στην Τουρκική σύμμαχο του ΝΑΤΟ, τα όπλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε επιχειρήσεις στη Συρία ή να αποφασίσουν να μην κάνουν την πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού. Η κυβέρνηση της Γερμανίας, στη Συρία, την Τουρκία, χαιρέτισε την επιχείρηση ως παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ τον περασμένο μήνα στην κυβερνητική του δήλωση τον Οκτώβριο, η λειτουργία του "ανθρώπινου δράματος με μεγάλες γεωπολιτικές συνέπειες" των πωλήσεων όπλων μπορεί να οδηγήσει προς την Τουρκία που ανακοίνωσε ότι σταμάτησε εν μέρει.

Η Τουρκία στο Βερολίνο λόγω ύποπτων πωλήσεων όπλων στην παρέμβαση της Τουρκίας στον εμφύλιο πόλεμο στη Λιβύη και η αποστολή όπλων στην Τρίπολη στην κυβέρνηση οδηγεί σε συζητήσεις. Επιπλέον, η κρίση φυσικού αερίου μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας ανησυχεί επίσης για το Βερολίνο.

Η πώληση στρατιωτικών προμηθειών και όπλων σε άλλες χώρες στη Γερμανία πραγματοποιείται με την άδεια της κυβέρνησης. 
 
Top