Ο λιβυκός αγγλόφωνος ιστότοπος 218News (https://www.218tv.net) έμαθε από πληροφορημένη πηγή ότι η αεροπορική επιδρομή που είχε ως στόχο την αεροπορική βάση ελ Ουατίγια την νύχτα του Σαββάτου εκτελέστηκε από γαλλικό μαχητικό αεροσκάφος Rafale από απόσταση περίπου 70 χιλιομέτρων.

Η ίδια πηγή αποκάλυψε ότι η αεροπορική επιδρομή που είχε ως στόχο δύο τουρκικά αμυντικά συστήματα που βρίσκονταν μέσα στην βάση, ένα εξ αυτών καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ το άλλο υπέστη σημαντικές ζημιές και δεν καταστράφηκε, υποδεικνύει ότι το βεληνεκές αυτών των αντιαεροπορικών συστημάτων είναι 40 χλμ με μια διαφορά 30 χλμ να παρεμβάλλεται από το σημείο που εξαπολύθηκε η επιδρομή στην αεροπορική βάση.
Turkish Hawk air defense systems deployed at al-Watiya Air Base

Όπως ανέφεραν μάρτυρες, στην περιοχή ελ Ρατζμπάν, ότι άκουσαν εκρήξεις και αεροπορικούς θορύβους, αυτή είναι η δεύτερη φορά που, μετά την απόσυρση των δυνάμεων του Στρατάρχη Χαφτάρ την 18η Μαΐου 2020, η αεροπορική βάση ελ Ουατίγια βομβαρδίστηκε μέσα σε διάστημα 3 ημερών.
Εδώ στο βίντεο από το αραβόφωνο AlArabiya βλέπουμε το πως έγινε η επίθεση κατά των Τουρκικών MiM-23 Hawk και των συγκροτημάτων Ηλεκτρονικού Πολέμου Koral στην αεροπορική βάση Αλ Βατίγια της Λιβύης με πτήσεις λίγα μέτρα πάνω από το έδαφος.


πηγη
 
Top