Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας ο οποίος στις 28 Οκτωβρίου 2018, την ημέρα των μαρτύρων της Ελλάδας πυροβόλησε με Καλασνίκοφ την Αλβανική αστυνομία στο χωριό Βουλιαράτες Αργυροκάστρου αποδείχθηκε ότι δεν σκοτώθηκε από τις δυνάμεις της ΡΕΝΕΑ αλλά αυτοκτόνησε σύμφωνα με το shqiptarja.com.

Ένα τέτοιο πόρισμα διεξήχθη από τους ιατροδικαστές της ιατροδικαστικής αστυνομίας αλλά και κατά τη διάρκεια ερευνών που διενεργήθηκαν από τον εισαγγελέα σοβαρών εγκλημάτων Njazi Seferi και πρόσφατα από εισαγγελείς του Αργυροκάστρου όπου ο φάκελος από τον Ιανουάριο του 2020 μεταφέρθηκε σε αυτόν τον εισαγγελέα. .

Από τα συμπεράσματα της εγκληματολογικής εξέτασης που διεξήχθη στο σώμα του θύματος, αποδείχθηκε ότι ο Κατσιφάς έλαβε δύο σφαίρες μία στην κάτω γνάθο η σφαίρα έχει διασχίσει και εισέλθει από κάτω και η άλλη στο στήθος.

Από όλα τα συμπεράσματα της εμπειρογνωμοσύνης που δίνεται σε αυτό το φάκελο οι εισαγγελείς λένε ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας αυτοκτόνησε. Όι εγκληματολόγοι έχουν διευκρινίσει ότι η σφαίρα στο κεφάλι του ήταν από όπλο κολλημένο στην κάτω γνάθο υποστηρίζοντας ότι ήταν ο ίδιος ο Κατσίφας ο οποίος είχε κατευθύνει το όπλο του. Μετάφραση από άρθρο Αλβανικά ΜΜΕ

Είναι πασιφανές πως δεν έχουν στοιχεία να δικαιολογήσουν την εν ψυχρώ εκτέλεση, που τους εξέθεσε στην διεθνή κοινή γνώμη και τάραξε τις ελληνοαλβανικές διπλωματικές σχέσεις και προσπαθούν με αλβανικά τερτίπια να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Δεν μας είπαν όμως πως θα δικαιολογήσουν την επίσημη ανακοίνωση της Αλβανικής Αστυνομίας και τις δηλώσεις του ΡΑΜΑ την 28η Οκτωβρίου 2018, που υποστήριζαν πως ο Κωνσταντίνος εκτελέστηκε απ την RENEA γιατί απειλούνταν οι ζωές των αστυνομικών!

 
Top