Αντίδραση στο Μους κατά του Έλληνα βουλευτή που έσκισε την τουρκική σημαία

Η Πλατφόρμα Αδελφοσύνης που συστάθηκε στο Μους με τη συμμετοχή πολλών κοινωνικών οργανώσεων, αντέδρασε κατά του ρατσιστή Έλληνα βουλευτή που έσκισε την τουρκική σημαία στο ευρωκοινοβούλιο.


Τα μέλη της Πλατφόρμας συναντήθηκαν και παρά το σφοδρό ψύχος, για να διαμαρτυρηθούν κατά του ρατσιστή Έλληνα βουλευτή, πραγματοποίησαν πορεία παρά το σχεδόν ενός μέτρου χιόνι που υπήρχε στην περιοχή.
Τα μέλη της Πλατφόρμας κρατώντας τη σημαία μήκους 9 μέτρων και πλάτους 6 μέτρων, βάδισαν από το κέντρο της πόλης ως το πάρκο Καλέ. Εκεί τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο, φώναξαν το σύνθημα “Να σπάσουν τα χέρια που απλώνονται στη σημαία” και φώναξαν το τεκμπιρ.
……
Μιλώντας εκ μέρους της πλατφόρμας, ο Μουράτ Τσαλντιρ  είπε τα εξής : “Καταδικάζουμε την δίχως όρια ασέβεια που έκανε κατά της σημαίας μας αυτός ο παλιάτσος ντυμένος ως βουλευτής στην Ελλάδα. Η σημαία είναι το σύμβολο μιας χώρας. Για αυτό το λόγο εμείς δεν σκίζουμε τη σημαία τους, δεν την καίμε και δεν την ποδοπατουμε. Η σημαία μας έχει τιμηθεί με το αίμα των μαρτύρων μας. Ως πολιτική πρωτοβουλία επιθυμούμε να τονίσουμε ότι θα σταθούμε απέναντι σε κάθε είδους επίθεση και ασέβεια απέναντι στη σημαία μας. Στην Κύπρο ο στρατός μας έδωσε την απαραίτητη απάντηση σε έναν απερισκεπτο,  που προσπάθησε να κατεβάσει τη σημαία μας από τον ιστό. Η Τουρκία είναι ένα ισχυρό κράτος”.
tourkikanea.gr

 
Top