Το Newsweek επικαλείται αξιωματούχους για το αεροπορικό δυστύχημα κόστισε τη ζωή σε 176 ανθρώπους.

Μία νέα εκδοχή για το τι προκάλεσε την αεροπορική τραγωδία στο Ιράν με μοιραίο Βoeing 737-800 της Ukraine International Airlines, δίνουν πηγές που μίλησαν στο Newsweek.

Πιο συγκεκριμένα, το Μέσο επικαλείται έναν αξιωματούχο του Πενταγώνου, ένα ανώτερο υπάλληλο των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ και ένα Ιρακινό αξιωματούχο της Μυστικής Υπηρεσίας που δηλώνουν ότι το μοιραίο αεροπλάνο καταρρίφθηκε από πύραυλο... κατά λάθος.


«Η ουκρανική πτήση που συνετρίβη έξω από την Τεχεράνη, την πρωτεύουσα του Ιράν, χτυπήθηκε από ένα αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα» φέρονται να υποστήριξαν οι αξιωματούχοι.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Vadym Prystaiko δήλωσε ότι τα θύματα ήταν 82 Ιρανοί 63 Καναδοί 11 Ουκρανοί συμπεριλαμβανομένων και των μελών του πληρώματος 10 Σουηδοί, Τέσσερις Αφγανοί, Τρείς Γερμανοί, Τρείς Βρετανοί.

Το Συμβούλιο Διερεύνησης Ατυχημάτων του Ιράν δήλωσε ότι το πλήρωμα δεν έστειλε κλήση έκτακτης ανάγκης ή ανέφερε κανένα πρόβλημα.


Η Aviation Herald ανέφερε ότι οι ντόπιοι κάτοικοι βιντεοσκόπησαν τα πλάνα του φλεγόμενου αεροσκάφους να χάνει ύψος και να προσκρούει στο έδαφος.

πηγη
πηγη
 
Top