Οι δυνάμεις του Στρατού της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν (NEZAJA) αποκάλυψαν πρόσφατα το νέο τους έργο το Heidar-1 μια ομάδα μικρών δικτυωμένων ρομποτικών οχημάτων εδάφους που αναπτύχθηκαν από τον Οργανισμό έρευνας  του Ιρανικού Στρατού. 
Τα ανακηρυχθέντα πρωτότυπα ρομπότ συνδέονται με το πεζικό και τα  UGVs" (μη επανδρωμένα οχήματα εδάφους) εκτέθηκαν πρόσφατα σε έκθεση στρατιωτικών όπλων στην Τεχεράνη.



Οι έξι τροχοί boxy boots σύμφωνα με τις εικόνες και τα βίντεο που κυκλοφόρησε η NEZAJA, έρχονται σε έξι εκδόσεις συμπεριλαμβανομένων δύο που φέρουν τουφέκια επίθεσης τοποθετημένα στις κορυφές τους και ένα ουσιαστικά ένα κινητό αντιαρματικό Τα οχήματα είναι γεμάτα από ζεύγη με ανθεκτικές κεραίές και μικρές κάμερες.

Είναι η πρώτη φορά που το Ιράν δημοσίευσε δημόσια οπλισμένα UGVs. "Εξίσου ενδιαφέρον είναι και ο ισχυρισμός τους ότι πρόκειται για ένα« δικτυωμένο» σύστημα οχημάτων που μπορεί προφανώς να λειτουργεί σε περισσότερο ή λιγότερο αυτόνομη λειτουργία ", πρόσθεσε ο Bendett. Αλλά τα πρωτότυπα που εμφανίζονται εξακολουθούν να είναι ουσιαστικά τηλεχειριζόμενα οχήματα.

 
Top