Οι δυνάμεις απελευθέρωσης του Afrin (ALF) ανακοίνωσαν στις 11 Ιανουαρίου ότι οι μονάδες τους σκότωσαν τέσσερις μαχητές υποστηριζόμενους από την Τουρκία και τραυμάτισαν οκτώ άλλους σε μια σειρά νέων επιχειρήσεων.

Σε επίσημη δήλωση η κουρδική αντάρτικη ομάδα δήλωσε ότι οι ενέργειες πραγματοποιήθηκαν στο νότιο τμήμα του Αφρίν  κοντά στην πόλη Marea στο τουρκικό κατεχόμενο τμήμα του βόρειου Αλέππο στις 9 και 10 Ιανουαρίου.

Η ομάδα κυκλοφόρησε τρία βίντεο που δείχνουν τους αντάρτες να αιφνιδιάζουν 2 Τούρκους που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα με sniper αλλους δύο και  με αντιαρματικό κατευθυνόμενο πύραυλο.

Οι περισσότεροι από τους νεκρούς αγωνιστές ανήκαν στις τάξεις της λεγεώνας Sham, της μεραρχίαςHamza  και του al-Shamiya Front. Οι τρεις ομάδες είναι βασικά μέλη του τουρκοκρατούμενου Συριακού Εθνικού Στρατού (SNA).

Οι δυνάμεις απλευθέρωσης του Αφρίν εντατικοποίησαν τις δραστηριότητές του στη βόρεια επαρχία του Χαλέπι τον περασμένο Οκτώβριο όταν ξέσπασε η τουρκική εισβολή στη βορειοανατολική Συρία. Οι αγωνιστές της NSA που υποστηρίχθηκαν από την Τουρκία προκάλεσαν την εισβολή στο έδαφος καταλαμβάνοντας δεκάδες πόλεις και χωριά με πλειοψηφία των Κούρδων.



 
https://southfront.org/

 
Top