ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ: Η Τουρκική χωροφυλακή (Gendarmerie)  πυροβόλησε και σκότωσε 4 αμάχους 2 (γυναίκες 1 παιδί και 1 άνδρα).
Είναι αυτοί που μας κουνάνε το δάχτυλο ότι κακομεταχειριζόμαστε τους μετανάστες.
Οι τουρκικές δυνάμεις σκότωσαν 4 πολίτες που προσπαθούσαν να περάσουν στην Τουρκία από το κατεχόμενο τμήμα της βορειοδυτικής Συρίας. Το περιστατικό συνέβη κοντά στη συριακή συνοριακή πόλη Khirbet al-Joz κοντά στο στρατόπεδο για εκτοπισμένους.



Η Jandarmeria υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας υπεύθυνο για τη διατήρηση της δημόσιας τάξης σε περιοχές που δεν εμπίπτουν στη δικαιοδοσία των αστυνομικών δυνάμεων (γενικά στις αγροτικές περιοχές), καθώς και για τη διασφάλιση της εσωτερικής ασφάλειας καθώς και την εκτέλεση άλλων συγκεκριμένα καθηκόντων που της έχουν ανατεθεί από ορισμένους νόμους και κανονισμούς. Η χωροφυλακή είναι ουσιαστικά μια κυβερνητική ένοπλη δύναμη ασφάλειας και επιβολής του νόμου.

Η Χωροφυλακή έχει τις ρίζες της στον στρατιωτικό οργανισμό επιβολής του νόμου της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.



Ο Συριακός Hayat Tahrir al-Sham (πρώην κλάδος της Αλ Κάιντα) υποστηριγμένοι από την Τουρκία και σύμμαχοι τους εμποδίζουν τους πολίτες να αποχωρήσουν από το στρατιωτικό τμήμα της βορειοδυτικής Συρίας στην ελεγχόμενη από την κυβέρνηση περιοχή. Έτσι, πολλοί άνθρωποι αναγκάζονται να φύγουν σε μια κατάσταση μόνιμης ανθρωπιστικής κρίσης και πιέσεων από διάφορες ένοπλες ομάδες.



 
Top