Έχουμε γίνει μετανάστες στην ίδια μας τη χώρα, λένε οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για ελλιπές προσωπικό, λόγω των συχνών μετακινήσεων, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που προκύπτουν λόγω του μεταναστευτικού ζητήματος.

Για «δυσανάλογο φόρτο εργασίας», λόγω του μεταναστευτικού, κάνει λόγο η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (ΕΑΥΘ), ζητώντας την ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκη (ΔΑΕΘ) με προσωπικό και τη μείωση των δυνάμεων στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Πρόσφυγες και μετανάστες απoβιβάζονται στο λιμάνι του Πειραιά.

Πώς μετατρέπονται τα ξενοδοχεία σε δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών
Οι αστυνομικοί πραγματοποιούν, μάλιστα σήμερα, παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την έδρα της ΔΑΕΘ. 
«Η συνεισφορά των διμοιριών της ΔΑΕΘ στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής κι ευημερίας, είναι αδιαμφισβήτητη και ιδιαζόντως σημαντική. Αυτό αποδεικνύεται από τη αδιάλειπτη παρουσία τους σε όλα τα κρίσιμα γεγονότα που ανακύπτουν ανά την επικράτεια», αναφέρει η Ένωση σε ανακοίνωσή της, συμπληρώνοντας ότι «οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το μεταναστευτικό στη χώρα μας και τα ολοένα αυξανόμενα περιστατικά που επιβάλλουν την παρέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας, έχουν επιφορτίσει τη ΔΑΕΘ με δυσανάλογο φόρτο εργασίας».

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, «οι διμοιρίες μετακινούνται διαρκώς σε όμορες Αστυνομικές Διευθύνσεις για μέτρα τάξης σε κάθε είδους εκδηλώσεις, ενώ κάθε 28 ημέρες αποσπώνται σε νησιά για τη διαχείριση του μεταναστευτικού, με διάρκεια απόσπασης 15 ημέρες».

«Οι μετακινήσεις αυτές, έχουν καταστήσει τους Αστυνομικούς, μετανάστες στην ίδια τους τη χώρα», τονίζουν χαρακτηριστικά οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης.

«Δυστυχώς, η συνεχής αποδυνάμωση της Διεύθυνσης και η επιφόρτισή της με κάθε είδους πάρεργο, δεν στάθηκαν αρκετές για να ενισχυθεί η ΔΑΕΘ, μέσω των 100 θέσεων στις έκτακτες μεταθέσεις. Ακόμα και ο ελάχιστος αριθμός Αστυνομικών που μετακινήθηκε στην Διεύθυνση με τις εσωτερικές μεταθέσεις, τοποθετήθηκε αποκλειστικά σε επιτελικές θέσεις», σημειώνουν ακόμη. 

Και τονίζουν: «Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης έχει εξαντλήσει κάθε μέσο για την άμβλυνση των προβλημάτων και τη διευκόλυνση του προσωπικού της ΔΑΕΘ. Εντούτοις, προς λύπη όλων μας, αποδεικνύεται ότι κανένας υπηρεσιακός παράγοντας δεν έχει αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος και τις αρνητικές συνέπειες που προκαλεί στις οικογένειες των εργαζομένων».

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ένωση κάλεσε τους αστυνομικούς σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την έδρα την Διεύθυνσης, «απαιτώντας την άμεση και ουσιαστική ενίσχυση της ΔΑΕΘ με προσωπικό και την μείωση των δυνάμεων που απασχολούνται στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου».

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Θυμάστε που μας πετούσατε ληγμένα χημικά στα συλλαλητήρια;;; 
Θυμάστε τις προσαγωγές που κάνετε σε ΕΛΛΗΝΕΣ;;;;
Θυμάστε το ξύλο της αρκούδας που έπεσε στο Πισοδέρι;;;;;;;
Θυμάστε που φορούσατε τον ήλιο της Βεργίνας στο μπράτσο και γελούσατε με εμάς που φωνάζαμε ότι η συμφωνία αυτή είναι προδοσία;;;
Θυμάστε που μας φωνάζετε "ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ, ΕΕΕΕΕΕ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ" έξω από την ΔΕΘ το 2018;;;;;
Εμείς σας θυμόμαστε.ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ. ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ.
Είναι ρόδα και γυρίζει αγαπητοί μας αστυνομοτρομοκρατία. Αυτά που μας κάνατε θα σας επιστραφούν γιατί υπάρχει θεία Δίκη . Ήταν άδικο, ήταν ενάντια στην αλήθεια. Για αυτό θα σας επιστρέφετε πίσω η αδικία από τους "μετανάστες".
Ξεφτίλες είστε. Ούτε ένας από εσάς δεν βγήκε να πει ΣΥΓΝΩΜΗ. 
Εμείς έχουμε καθαρή συνείδηση. Εσείς;;;;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝΕ ΝΑ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΝ

 
Top