Έκρυθμη είναι η κατάσταση στον καταυλισμό της Μόρια στην Λέσβο μετά την φωτιά που ξέσπασε με αποτέλεσμα να υπάρξουν και νεκροί – Όλες οι εξελίξεις




Σε τραγωδία εξελίσσεται η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα στη Μόρια, καθώς ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, που επικαλέστηκε ο δήμαρχος της Μυτιλήνης, μιλούν για δύο νεκρούς, μια γυναίκα και ένα παιδί.

Σε εξέλιξη είναι συγκρούσεις μεταναστών/προσφύγων με την αστυνομία. Λόγω του τεταμένου κλίματος αποφασίστηκε να ενισχυθούν οι αστυνομικές δυνάμεις και στο νησί μεταβαίνουν με C130 δύο διμοιρίες των ΜΑΤ.

Επίσης, λόγω της κατάστασης που παραμένει έκρυθμη μεταβαίνει στο νησί και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου μαζί με τον αρχηγό της Αστυνομίας και τον γενικό γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Στο νοσοκομείο του νησιού μεταφέρθηκε απανθρακωμένη σορός και πιθανολογείται ότι ανήκει σε γυναίκα, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για μία ακόμη σορό μέσα σε κοντέινερ, που προσπαθούν να προσεγγίσουν πυροσβέστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά επεκτάθηκε εκτός δομής, έκαψε δεκάδες στρέμματα ελαιώνα, αλλά τα εναέρια μέσα της πυροσβεστικής κατάφεραν να την κατασβέσουν και να αποτρέψουν τα χειρότερα.


Πληροφορίες του ΑΠΕ αναφέρουν ότι αυτή τη στιγμή ομάδα μεταναστών και προσφύγων επιχειρούν να καταλάβουν το κέντρο κράτησης που βρίσκεται εντός του καταυλισμού.

Πυκνοί μαύροι καπνοί έχουν σκεπάσει την περιοχή, ενώ επικρατεί μεγάλη αναστάτωση στον καυταλισμό. Αυτή την ώρα η φωτιά έχει σβήσει, αλλά είναι σε εξέλιξη συγκρούσεις των προσφύγων με τους αστυνομικούς. Σύμφωνα με πληροφορίες εκτοξεύονται πέτρες κατά των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ, που απαντούν με ρίψη δακρυγόνων.

Φθορές υπέστησαν και οχήματα της πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, τα επεισόδια ξέσπασαν μετά από δύο πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το απόγευμα, μία έξω και μία μέσα στο κέντρο. Συγκεκριμένα, η πρώτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε υπαίθριο χώρο, περίπου 400 μέτρα μακριά από το Κέντρο και έγινε αφορμή να δημιουργηθεί ένταση.

Είκοσι λεπτά αργότερα, εκδηλώθηκε η δεύτερη πυρκαγιά σε οικίσκο μέσα στο κέντρο, ο οποίος καταστράφηκε ενώ οι φλόγες επεκτάθηκαν και σε άλλους παρακείμενους οικίσκους.
ΠΗΓΗ
 
Top